En Sıcak Konular

Çelik Ergenekon savcısına dilekçe vermiş

3 Kasım 2010 08:51 tsi
Çelik Ergenekon savcısına dilekçe vermiş 
2006 yılında Bursa'da bir silahlı saldırıya uğrayan Devlet Bakanı Faruk Çelik'in, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e dilekçe vererek, olayın arkasındaki bağlantıları sorduğu ortaya çıktı.

Çelik, o dönem Bursa'da garnizon komutanı olan Ergeneko nsanığı Levent Ersöz'le karşı karşıya geldikleri olaylara dikkat çekiyor. "Orada hayal ettikleri bazı şeylere engel oldum." diyor.

Şubat 2006'da partisinin kongresine giderken silahlı saldırıya uğrayan Devlet Bakanı Faruk Çelik'in, olayı kimin gerçekleştirdiğini Ergenekon savcılarına sorduğu ortaya çıktı. Çelik, yaklaşık bir buçuk yıl önce savcılara verdiği dilekçede, "Beni kim vurdu, örgütün organizasyonu mu?" diye sordu. 5 Şubat 2006'da partisinin Nilüfer ilçe kongresine gittiği sırada salon önünde İmar Bankası mağdurlarından İrfan Subaşı tarafından silahlı saldırıya uğrayan Faruk Çelik, günlerce hastanede tedavi görmüştü. Olayın çok yönlü olarak soruşturulmasını isteyen Devlet Bakanı, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e dilekçe verdi. Gerekçesini Cihan Haber Ajansı'na anlatan Çelik, silahlı saldırıdan bir yıl önce, dönemin garnizon komutanı Ergenekon sanığıemekliTuğgeneralLevent Ersözile karşı karşıya geldikleri bir olaydan söz etti. Ersöz'ün Uludağ eteklerinde yer alan Hüseyinalan köyünü 'kaçak olduğu' gerekçesiyle tamamen yıkma girişimleri olduğunu, kendisinin de bunu kuşku verici bulup engellediğini anlattı. Bakan Çelik şunları dile getirdi: "Bursa'nın yüzde 60'ı zaten kayıt dışı ve kaçak yapılaşma. Yıkılacaksa hepsi yıkılsın. Buradaki amacın, maksadın farklı olduğunu net bir şekilde fark edince Hüseyinalan ile ilgili bir idari düzenleme yaptık ve onu köy statüsünden Osmangazi Belediyesi'ne dahil ederek yıkımı durdurduk. Fakat 20-30 yıllık bir Kur'an kursu yıkıldı."

Yıkım durunca medyada haberler çıkmaya ve 'Ankara müdahil oldu, zorbalığın önüne geçildi' denildiğine dikkat çeken Faruk Çelik, "Bunun önüne geçilmesi adeta onların orada hayal ettiklerinin gerçekleşmemesi şeklinde cereyan etmişti. Tabii burada bizim boy fotoğraflarımız, o dönemin komutanının boy fotoğrafları karşı karşıya çok geldi. Daha sonraki süreçte de Ergenekon soruşturmalarında, bu olaylarla ilgili askeri görevlilerin isimleri geçince ister istemez bizim de aklımıza geldi yani." şeklinde konuştu. Bakan Çelik, bir mağdur olarak olayın aydınlatılmasını istediğini belirterek, "Türkiye'de nelerin olduğunu, Ergenekon boyutuyla izlerken de insanın tüyleri diken diken oluyor. 67 yaşındaki bir adam beni iki ay, üç ay niye takip etsin? Tanımadığım bir adam. Eğer akli melekeleri açısından bir sıkıntısı varsa bir olay düşünür, gerçekleştirir, ayrı bir olay. Ama aylarca takip etmesini ben doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Bir planın ürünü olduğu belli." görüşlerini dile getirdi.

Bursa 12. Asliye Ceza Mahkeme-si'nde yargılanan 67 yaşındaki İrfan Subaşı, ilk duruşmada tahliye edilmişti. Subaşı, tutuksuz yargılandığı davada Kasım 2006'da, 'adam yaralamak'tan 2 yıl 11 ay, 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'ten de 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 4 yıl 7 ay hapse mahkum edilmiş, karar Yargıtay'ca onandıktan sonra tekrar cezaevine girmişti.

zaman



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,236 µs