En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Başörtülü aday gösteririz

3 Kasım 2010 08:49 tsi
Saadet Partisi defterini kapattığını söyleyen Kurtulmuş, AK Parti'yi de aldığı oyu taşıyamamakla suçladı. Kurtulmuş, partisinin örgütlerinden başı kapalı milletvekili adayı gönderilirse buna hayır demeyeceklerini söyledi.

Saadet Partisi ile yollarını ayırarak yeni bir parti kuran Numan Kurtulmuş, TEKE TEK'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi'nden ayrılarak HAS Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş, TEKE TEK'te Fatih Altaylı'ya Saadet Partisi ile farklarını ve yeni partiyi anlattı. Türkiye'de sistem anlayışının ve toplum ahlakının restore edilmesi gerektiğini savunan Kurtulmuş, "Türkiye'nin ihtiyacı olan siyasi partiyi oluşturuyoruz" şeklinde konuştu. "Aslında bu parti sokakta vardı, toplumda vardı. Biz var olan bir yapıyı ete kemiğe büründürdük" diyen Kurtulmuş, Türkiye'deki hiçbir partiye benzemeyeceklerini dile getirdi.

O DEFTER KAPANDI
Numan Kurtulmuş, Fatih Altaylı'nın Saadet Partisi ile yollarının ayrılması yönündeki sorularına "O defter kapanmış bir defterdir. Onun yerine yeni bir sayfa açtık" cevabını verdi. "Siyasi üslubumuzda, bakışımızda farklar olduğu ortaya çıktı. İftar baskını vs. gibi şimdiye kadar Türk siyaset tarihinde belki de ilk defa olan olaylar oldu. Bu denli olayların olduğu bir süreci geride bıraktık" diyen Kurtulmuş, artık geriye bakmayacaklarını söyledi.

SORUN FATİH ERBAKAN MIYDI?
Kurtulmuş, Altaylı'nın partide ipleri gelen noktanın Fatih Erbakan'ın parti üst yönetimine alınmaması olup olmadığı yönündeki sorusuna "Genel kurula zaten bir genel başkan adayıyla girildi. İki liste de birbirinin aynısı olsa bile bu sonuç ortaya çıkacaktı. Değişen bir şey olmazdı" şeklinde cevap verdi.

İKİ PARTİ ARASINDAKİ FARK
Altaylı'nın iki parti arasındaki farkın ne olduğu sorusuna, "Bir kere Halkın Sesi Partisi kısa adıyla HAS Parti, yeni bir parti. Bundan sonraki siyaset sürecinde biz burada yeni bir şey denemeye çalışıyoruz. Şu anda geçmişten kalan liberal, sol, sağ partiler Türkiye'deki siyasi sistemi karşılamıyor. Yeni ve yerel bir tanıma ihtiyaç var. Anti emperyalist, herkesi birey olarak siyasetin içine sokan bir tanıma" cevabını veren Kurtulmuş, demokratik açılım konusunda AK Parti'yi eleştirdi.

AK PARTİ ALDIĞI OYU TAŞIYAMADI
Kurtulmuş, "AK Parti almış olduğu oyu taşıyamadı. Burhan Kuzu'ya 'Sen bir anayasa hazırla' deniyor. Tüm bunlar kapalı kapılar ardında yapılıyor. Projenin olması lazım. İktidar, yüzde 58'in ne istediğini siyasi olarak ortaya koyamadı" şeklinde konuştu. "Siyaset kostümle yapılmaz" şeklinde konuşan Kurtulmuş, PKK'nın seçim sürecine kadar ateşkes kararı alması ve son saldırıyla ilgili olarak da "Silahların gölgesinde barış konuşulmaz" dedi.

haberturk



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,048 µs