En Sıcak Konular

Üniversitelerde boş işlerle vaktin harcanmaması gerekir

2 Kasım 2010 19:42 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerde boş işlerle vaktin harcanmaması gerektiğini kaydetti. Gül, üniversitelere sunulan imkanların en iyi şekilde değerlendirildiğini görmenin hem milletin hem kendilerinin hakkı olduğunu vurguladı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin (OKÜ) akademik yıl açılışına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelere verilen imkânların başka hiçbir kamu kurumuna verilmediğini söyledi. Gül şunları kaydetti: “Özellikle burada öğrencilere seslenmek istiyorum. Bu günler ileride çok aranır. Üniversiteye girmekle hiçbir şey bitmiyor. Üniversiteden mezun olunca da hiçbir şey bitmiyor. Bu yüzden öğrencilerimiz bölümlerinin en iyisi olmak için çalışacaklar. Üniversitelerin akademik havasının yanında sosyal, kültürel bir havası var. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin ismine layık bir üniversite olacağına olan inancım tamdır. Artık Türkiye’nin her şehrinde üniversite var. Sadece devlet üniversiteleri yok. Bu üniversitelerinin yanında Bir de vakıf üniversiteleri var. Eskiden sadece Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde bir elinde parmaklarını geçmeyecek sayıda üniversitelerimiz vardı. Bu gün ama her ilde bir üniversite var. Böyle olması şüphesiz ki bir avantajdır. Fakat bu üniversiteler eğer üniversiteye yakışır bir akademik çalışmalar içerisinde olmazlarsa, bir seviye tutturmazlarsa, bilimsel çalışmalarını çok yoğun bir şekilde gerçekleştirmezlerse ve hepimizin beklediği istediği standartlara yükselmezlerse o zaman memleket için avantaj olarak gördüğümüz dezavantaj olur. O zaman üniversitelerimiz sadece yüksek lise seviyesinde olur. O yüzden yeni yani genç üniversitelerimizin sorumluluğu çok büyüktür. Bu üniversitede hedeflerini çok iyi bir şekilde koymalı ve çok iyi bir şekilde akademik kadrolarını oluşturmalı, öğrencilerine çok iyi bir şekilde güven aşılamalı ve eğitimlerini çok iyi bir şekilde yapmalıdırlar. OKÜ’nünde bunu başarabilecek kabiliyeti var. Bir üniversitenin kuruluş aşaması en kritik aşamasıdır. Osmaniye birçok avantajı olan bir ilimizdir. Buraya herkes gelip yerleşmek ister, öğretim üyesi olmak ister. Bu avantajları herkesin bilmesini isterim. Öğretim elemanları bir taraftan öğrencileri yetiştirirken diğer taraftan da bilimsel, araştırma faaliyetlerine de yeterinde zaman ayırmaları gerekmektedir. Üniversite şehrin sanayisi ve ekonomisi ile daha doğrusu bölgenin ekonomisi ile bütünleşmelidir. Üniversitede yeni bölümler açılırken bu göz önünde bulundurularak açılmalıdır.”

Çok sayıda üniversitenin iyi bir şey olduğunu ve bu durumun üniversiteler arasında rekabet oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Rekabet olmasaydı sadece mezun eder, diplomaları verirdiniz biterdi. Bu rekabet üniversite sınavlarında tercihlerden başlıyor. Mezun ettiğiniz öğrencilerin iş bulurken ne kadar aranır olduklarında başlıyor. Bu rekabet ortamı içerisinde öğretim üyeleri, yöneticiler ve öğrencilere büyük işler düşmektedir. Neticede ne kadar çok çalışırsanız kendinize, üniversitenize ve ülkenize katkı sağlayacaksınız. Bu yüzden herkesin çok çalışması gerekmektedir. Boş işlerle vaktimizi harcamamamız gerekiyor. Özellikle burada öğrencilere seslenmek istiyorum. Bu günler ileride çok aranır. Üniversiteye girmekle hiçbir şey bitmiyor. Üniversiteden mezun olunca da hiçbir şey bitmiyor. Bu yüzden öğrencilerimiz bölümlerinin en iyisi olmak için çalışacaklar. Üniversitelerin akademik havasının yanında sosyal, kültürel bir havası var. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin ismine layık bir üniversite olacağına olan inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise üniversite hakkında bilgiler verdi. Büyükalaca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hediye takdim etti.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,600 µs