En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan, siyasi krizdeki Kosova’ya geliyor

2 Kasım 2010 17:43 tsi
Türkiye’den başbakan düzeyinde ilk ziyareti yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanan Kosova, erken genel seçimlere gitmeye hazırlanıyor.

Koalisyon ortakları arasındaki anlaşmazlığın ardından Parlamento’da bugün başlayan güven oylamasıyla hükümetin düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. 120 üyeli parlamentoda salt çoğunluğunu gensoruya ‘evet’ oyu vermesi halinde 45 gün içerisinde erken genel seçimlere gidilecek.

Başbakan Haşim Thaçi’nin Kosova Demokratik Parti’si (PDK) ile istifa etmek zorunda kalan Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu’nun Kosova Demokratik Ligi (LDK) arasındaki koalisyon ittifakı 16 Ekim’de cumhurbaşkanlığı makamı ve telekomünikasyon şirketi PTK’nın özelleştirilmesi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle dağılmıştı.

Kosova Anayasa Mahkemesi’nin ‘aynı zamanda hem parti başkanı hem cumhurbaşkanı olunamaz’ hükmü gereğince fiilen yürüttüğü LDK başkanlığını bırakmasını istediği Seydiu, cumhurbaşkanlığını bırakma kararı almıştı. Seydiu, seçimlere parti başkanı olarak gitmek istese de LDK içerisinde liderlik yarışı da sürüyor. Ülkedeki siyasi kriz nedeniyle, Sırbistan’la doğrudan görüşmelerin başlatılması sürecini de ertelenmesi bekleniyor.

ERDOĞAN’A PRİZREN’DE FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLECEK

Başbakan Erdoğan’ın ziyareti, Sırbistan’dan ayrılarak 2008’de bağımsızlığını ilan eden Kosova’ya tam destek veren Türkiye’den bu ülkeye başbakan düzeyinde ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor. Priştine’de Kosova Başbakanı Taçi ile bir araya gelecek olan Erdoğan, Seydiu’nun istifasının ardından cumhurbaşkanlığına vekalet eden Meclis Başkanı Yakup Krasniçi tarafından kabul edilecek.

Başbakan Erdoğan, Priştine yakınlarındaki Sultan Murat Hüdavendigar Türbesi’ni ziyaret edecek ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) tarafından hayata geçirilen çeşitli projelerin açılışını yapacak. Erdoğan, Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Prizren ve Mamuşa’yı da ziyaret ederek toplum temsilcileriyle bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan’ın Kosovalı mevkidaşı Taçi ile birlikte Prizren’deki Şadırvan meydanında halka hitap etmesi bekleniyor. Erdoğan’a burada fahri hemşehrilik beratı verilecek.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,657 µs