En Sıcak Konular

'Seçimler Haziran'ın ikinci haftasında'

2 Kasım 2010 15:54 tsi
'Seçimler Haziran'ın ikinci haftasında' Başbakan Erdoğan, seçim takvimini açıkladı. Erdoğan, genel seçimlerin ikinci haftasında yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Dün yapılan Ak Parti MYK toplantısında da seçimlerin 12 Haziran'da yapılması yönünde karar alındığı ve YSK'ya başvurulacağı açıklanmıştı.

“YÖK’TE REFORMA ŞİDDETLE İHTİYAÇ VAR”

TOBB 6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Ankara'da toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Şura’nın açılışına katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında 2011 genel seçimleri sonrasında YÖK’te reform yapılacağını duyurdu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin son yıllarda bir üniversite atılımı yaptığını anlattığı konuşmasında, 2011 seçimlerinden sonra YÖK’te bir reform yapılacağını şu sözlerle duyurdu:

“Şu anda bizim önümüzdeki hedeflerimizden bir tanesi, onu da burada açıkça söyleyeyim, bazen ana muhalefet şöyle bir ifade kullanıyor, ‘YÖK’ü kaldıralım dedin’ diyor. Değerli arkadaşlar, hiçbir yerde benim dilimden, ‘YÖK’ü kaldıralım’ ifadesini duyamazsınız. Ben, ‘YÖK’ü reforme edelim’ dedim. YÖK’ün bir reforme edilmeye şiddetle ihtiyacı var ve ben ana muhalefetin bundan önceki lideriyle bunu başa baş görüştüm, ‘O bir rejim meselesidir’ dedi bana, bakın açıkça söylüyorum. Ama bunun reforme edilmesi konusunda biz varız. Bu bir anayasa değişikliğidir, 2011 seçimlerinden sonra biz yeni anayasada bunun reforme edilmesini rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Birlikte oturup konuşup değerlendirerek bunu yapabiliriz. Yeter ki 2011 sonrasını hayırlısıyla görelim, bunun da adımını atalım, çünkü böyle bir reforma YÖK’te şiddetle ihtiyaç var”

Başbakan Erdoğan’ın, ‘YÖK’te reform’ duyurusu, salonda bulunan oda başkanları ve TOBB konsey üyelerince alkışlarla karşılandı.

TOBB 6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na, 365 oda ve borsanın başkanı ile TOBB konsey üyeleri iştirak ediyor. Şura’nın açılışına, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı Ali Babacan da katıldılar.

Hürriyet



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs