En Sıcak Konular

İstanbullu en çok minibüslerden şikayetçi

2 Kasım 2010 10:34 tsi
İstanbul'da trafik ihbarları yapılan telefon numarasına en fazla şikayet minibüsler konusunda geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir ay önce sürücülerin trafikteki hatalarını vatandaşın yetkililere daha kolay ulaştırması için 'Alo 1530' hattını hizmete soktu.

Bu sürede vatandaşlardan minibüs, taksi, servis, taksi, dolmuş ve kamyonlar hakkında 403 şikâyet geldi. İkitelli'de bir dolmuşun kırmızı ışıkta durmayarak tankerle çarpışması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği kaza, toplu ulaşım sürücülerinin eğitimlerini yeniden gündeme getirmişti. Olayın ardından yeni bir uygulama başlatan İBB, vatandaşlara sürücü hatalarını yetkililere kısa mesaj yoluyla iletebilecekleri 'Alo 1530' hattını hizmete soktu.

İBB'nin Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne kısa mesaj ile gönderilen 403 şikayetin 284'ü özel araçlarla ilgili olduğu için belediye tarafından dikkate alınmadı. İBB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 403 kısa mesajın 119'unun belediyenin sorumluluk alanında olduğu belirlendi. Bu şikâyetlerin 69'u emniyet müdürlüğüne, 44'ü de Zabıta Müdürlüğü'ne iletildi. 6 şikâyete muhatap olan sürücü ise Toplu Ulaşım Müdürlüğü'ne çağrılarak işlem yapıldı. Dikkate alınan 119 şikâyetin başında ise 49 şikâyetle minibüsler geliyor. Bunu 33 şikâyetle taksi, 27 ile servisler, 6 şikâyetle taksi dolmuşlar ve 4 şikâyetle kamyonlar izliyor.

Vatandaşların konularına göre şikâyetlerinde ise tehlikeli araç kullanma 19 mesajla ilk başta geliyor. Konusuna göre şikâyetlerde ikinci sırada olan emniyet şeridi ihlali sayısı ise 18. Bunların 15'ini servis araçlarının yapması ise kaygı uyandırıcı. Ölümlü kazalara sebep olan kırmızı ışıkta geçme ise 15 şikâyetle 3. sırada. En çok kırmızı ışıkta geçenler ise minibüsler. Konusuna göre diğer şikâyet türleri ise şu şekilde: "Sigara içmek, hatalı sollama, aşırı hız, ters yöne girme, sinyal vermeme, trafikte araç sıkıştırma, Boğaz köprüsünden geçme, egzoz dumanı, korna çalma, otobüs durak ihlali, ayakta yolcu alma, yolu uzatma, araçtan indirme, kısa mesafeye yolcu almama, uygunsuz yerde yolcu indirme.

dunyabulteni



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs