En Sıcak Konular

Hayalet terörist: Hiçbir yerde kaydı yok

2 Kasım 2010 09:24 tsi
Hayalet terörist: Hiçbir yerde kaydı yok

Taksim’de 15’i polis 32 kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırganı ile ilgili hiçbir bilgi elde edilemedi.

Kimliği ve sabıkası yok hiçbir örgüt üstlenmiyor 

Taksim’de 15’i polis 32 kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırganı ile ilgili hiçbir bilgi elde edilemedi. İstanbul’daki tüm mobeseler tek tek inceleniyor. Emniyet saldırıda kullanılan patlayıcı türünden sonuç almaya çalışıyor.

Taksim’de 32 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin Emniyet, bir yandan canlı bombanın kimliği üzerinden saldırının arkasındaki örgüte ulaşmak için uğraşırken, diğer yandan da kentteki tüm mobeseleri tek tek tarayarak Taksim’e gelmeden önce nerelerden geçtiği, en son kimlerle konuştuğu hatta hangi ev veya işyerinden çıktığını belirlemeye çalışıyor. Canlı bombanın kimliğinin belirlenmesi için olay yeri inceleme ekipleri, canlı bombanın kopan parmaklarını tek tek topladı ve parmak izi taraması yapıldı. Ancak emniyet arşivindeki hiç bir izle uyuşmadı.

İLK ÖNCE TARLABAŞI’NDA GÖRÜLDÜ

Sabıkasının olmadığı belirlenen canlı bombanın parmak izi pasaport kayıtları ile de karşılaştırıldı ancak buradan da bir sonç alınamadı. Polis canlı bombanın saldırı öncesinde temasta olduğu kişileri belirlemek için civarda bulunan tüm kameraları incelemeye aldı. Onlarca güvenlik kamerasında kaydı olan canlı bombanın meydana çiçekçiler önünden geldiği görüldü.

BUZ KOVASINDAKİ A4 PATLAYICI

Saldırganın çantasında düştüğü belirtilen patlamayan ikinci bombanın4 kilo A4 plastik patlayıcıdan yapıldığı ve çelik buz kovasının işine konduğu belirlendi. Bombada 2 adet Avusturya yapımı SCH marka fünye bulundu. Bü tür patlayıcıların daha önce Devrimci Karargah, DHKC ve PKK tarafından da kullanıldığı belirtiliyor.

CANLI BOMBA PROFİLİ FARKLI ÇİZİYOR

Canlı bombanın görüntüleri incelendiğinde, profilinin çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Önceki intihar saldırganlarında bomba, genellikle bir yelek ile vücuda sarılırken bu sefer iki ayrı sırt çantasındaydı. Canlı bomba, omuzlarına kadar uzayan saçları ve güneş gözlükleri ile çok farklı bir profil çiziyor.

Jetler Taksim üzerinde  helikopter kovaladı 

Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan ve 113. Filo’ya ait üç RF-4E tipi keşif uçağı Karadeniz üzerinden Zekeriyaköy-Maslak-Taksim hattını izleyerek Kadıköy üzerine geldi. Kısa bir süre Kadıköy üzerinde uçan RF-4’ler, burunlarında taşıdıkları özel kameralar ile fotoğraf çekti. Jetler daha sonra Eskişehir’e geri döndü, ancak uçuş sırasında bölgede uçan sivil bir helikopterin görülmesi jetlerin bu helikopteri izlediği izlenimi uyandırdı. Oysa uçaklar, Atatürk Havalimanı’ndaki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne haber vermiş ve ‘planlı’ uçmuştu. Helikopterin de planlı olarak İstanbul Levent-Bursa arasında uçtuğu öğrenildi.

Bu tür saldırıları artık Kürtler de mahkum ediyor 

• Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, Taksim saldırısına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: Bu tür eylemlerin artık Kürtler tarafından da Türk halkı tarafından da mahkum edildiğini biliyoruz. Tamamen barışçıl sürecin gelişmesi için çaba gösterirken birileri düğmeye basıyor. Bu kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, provokasyon olan bir eylemdir.

Çözümde silah araç olmaktan artık çıktı 

• Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir, Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Mark E. Bailey’e, “Kürt sorununu terörle kodlamamak lazım” dedi. Baydemir, 21’inci Yüzyıl’da silahın rolünü tamamladığını, sorunların çözümünde silahın bir araç olma özelliğini yitirdiğini belirterek şöyle dedi: “Bütün sorunların çözüm yöntemi sadece, diyalog, müzakere ve istişare olmalıdır. ”

Öcalan: Diyalog bitti müzakere başladı

Kapatılan DTP’nin Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, bugün İmralı’ya giderek avukatı sıfatıyla Abdullah Öcalan’la görüştü. Tuğluk dönüşte şu açıklamayı yaptı: “Öcalan’la devlet arasındaki görüşmeler devam ediyor. Öcalan artık sürecin diyalogdan müzakereye geçtiğini söyledi ve ‘Artık devletin de barıştan yana olduğunu gördüm ama AK Parti, CHP ve MHP nemalanmak için süreci baltalayabilir. Hakikatleri araştırma komisyonu kurulmalı. Ben de bu komisyonun kararlarına uyacağım. Komisyon elemsizlik, silah bırakma gibi kararlar aldığında da uygulanması için çaba sarf edeceğim’ dedi.” Tuğluk, eylemsizlik kararınının da Öcalan’ın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyledi. 

star



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs