En Sıcak Konular

Canlı bomba takipteydi iddiası

1 Kasım 2010 20:33 tsi
Canlı bomba takipteydi iddiası Taksim’de kanlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin polis tarafından takip edildiği ve eylemi bu takip sırasında yaptığı iddia edildi.

Taksim’deki kanlı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın polis tarafından 29 Ekim’de saldırıyı gerçekleştireceği ihbarı üzerine takibe alındığı iddia edildi. Milliyet gazetesinin haberine göre eylem 29 Ekim günü gerçekleştirilmedi. Polis de eylemin ne zaman yapılacağını tespit edemedi. Ne var ki canlı bomba, dün sabah korkunç saldırıyı gerçekleştirdi.

Öte yandan, Ağustos ayında Kandil’de canlı bomba eğitimi alan biri kadın 3 teröristin, Kuzey Irak üzerinden Suriye’ye, buradan da mayınlı alanı kullanarak 4 Ağustos’ta Kilis’e geçtiği ihbarının alındığı belirtildi. Ancak, büyük şehirlerde eyleme hazırlandığı belirlenen teröristlerin izine rastlanamadı.

Polis, Taksim’deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, bu teröristlerden biri olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

İLGİNÇ BİR İDDİA DAHA
Patlamayla ilgili Habertürk’e konuşan organizatör Özcan Işık da çok önemli bir iddiada bulundu.

Cumartesi gecesi Taksim’deki Rumeli Han’da Amerikalı davetlilerin de bulunduğu Halloween Party (Cadılar Bayramı) kutlaması yapıldığını anlatan Işık, Amerikalılardan sürpriz bir şekilde rezervasyon iptalleri geldiğini dile getirdi.

Özcan Işık, şöyle konuştu: “Rumeli Han’daki Atölye’de, yabancı bir müşterimizin Cadılar Bayramı nedeniyle parti düzenleme talebi oldu. Cumartesi gecesine değin katılacakların rezerve talebi 30 kişiydi. Ancak, parti talebinde bulunan müşterimiz arayıp 12 iptal olduğunu ifade etti. Müşterimiz Amerikan Elçiliği’nin Amerikalıları arayarak ‘Taksim’de bomba patlayabilir’ uyarısında bulunduğunu söyledi.”

EMNİYET UYARILDI
Taksim’deki saldırıdan önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm birimleri bu tür saldırılara karşı önlem alması için uyardığı belirtildi.

Tunceli'de 23 Ekim günü merkez Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Şehit Cemalettin Özdemir Polis Merkezi'ne PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla saldırdı. 1 polis memurunun yaralandığı olayda yaralı kaçan 1 PKK'lı yakalanacağını anlayınca üzerindeki bombayı patlatıp ölmüştü.Saldırının ardından istihbarat birimlerinin yaptığı çalışma ve teknik takip sonucunda terör örgütü PKK'nın ‘canlı bomba' eylemleri gerçekleştirebileceğini belirledi.

Özel eğitimli teröristlerin bu eylemleri gerçekleştirmek için görevlendirildiğinin belirlenmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm il emniyet müdürlüklerine ‘acil’ koduyla yazı gönderip, olası eylemlere karşı uyardı. Yazıda, terör örgütü PKK'nın yakın zaman içinde kent veya ilçe merkezlerinde ses getirecek ‘fedai' türü eylem yapacağı ve bütün önlemlerin alınmasını istedi. Uyarıda, özellikle sabit nokta ile binaların korunması konusunda bütün güvenlik önlemlerinin gözden geçirilerek bütün birimlerin acil uyarılması talimatı verildi.

Uyarı üzerine Doğu ve Güneydoğu’da kent merkezleri ve hassas bölgelerde önlemler en üst seviyeye çıkarıldığı görüldü.



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs