En Sıcak Konular

Ergenekon Ersöz'e gözdağı vermek istedi

1 Kasım 2010 16:49 tsi
Ergenekon Ersöz'e gözdağı vermek istedi Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'nde silahla havaya ateş açan ve hakkında dava açılan Erhan Keskin’in ifadesinde ilginç

ERSÖZ’ÜN ‘ERGENEKON’U DEŞİFRE EDECEĞİM’ SÖZLERİ

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamede, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün açık kaynaklarda çıkan ses kayıtlarında ‘Ergenekon silahlı terör örgütünü’ deşifre edeceğini söylediği hatırlatıldı.

ERGENEKON, GÖZDAĞI VERMEK İÇİN KESKİN’İ GÖREVLENDİRDİ

İddianamede, Ersöz’ün bu sözlerinin basına yansıması üzerine Ergenekon terör örgütünün, Ersöz’ün konuşmaması için gözdağı vermek amacıyla şüpheli Erhan Keskin’in hastanede görevlendirildiğinin anlatıldı

ERGENEKON İÇERİSİNDE CİDDİ RAHATSIZLIKLARA NEDEN OLDU

Keskin’in çelişkili ifadeler vererek gerçek amacını gizlemeye çalıştığı da kaydedildi. İddianamede, Keskin’in eylemi Ergenekon terör örgütü adına yaptığı ve Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olduğu belirtildi. İddianamede “Levent Ersöz’ün açık kaynaklara düşen ses kayıtlarında örgütü deşifre edeceğinden bahsettiği ve bunun da Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğu şüphelinin bu eylemi gerçekleştirmesinden anlaşılmaktadır" denildi.

"ERGENEKON BİRİLERİNİ İNDİRECEK"

İddianamede, sanık Erhan Keskin’in savcılıkta verdiği ifade de ilginç detaylar yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın Malatya Hekimhan ilçesindeki cenazesine katıldığını belirten Keskin, cenazede şahit olduğu konuşmaları savcı Öz’e de anlattı. Keskin’in çarpıcı ifadeleri iddianamede şu şekilde yeraldı:

“Cenazede bulunduğum sırada hemen yanı başımda duran Eski Özel Harekat'çı ve Susurluk davasının mahkumu Ayhan Çarkın ile Oğuz Yorulmaz`ın (Susurluk hükümlüsü) kardeşi Yavuz Yorulmaz’ın konuşmalarına kulak verdim. Ayhan Çarkın Yavuz’a ‘İbo’yla Veli içeride ama bugünlerde güzel ses getirecek işler yapacaklar’ dedi. Çarkın, bu şahısların Susurluk’ta kendilerine sahip çıkmadıklarını ve bu kişilerle işinin olmadığını da söyledi. Yavuz da ‘O zaman bunlar birilerini indirecekler’ dedi. Ayhan Çarkın bu kişilerin kimler olabileceğini anlatmaya başladı. Yavuz kimler olduğunu sorunca Ayhan tek tek isimleri saymaya başladı. Süryani Metropoliti Yusuf Çetin, Bartholomeos, Mesrof Mutafyan’ın yardımcısı Aram Ateşyan, Sivas’ta bulunan Minas Durmaz’ın isimlerini saydı. Sonra Diyarbakır’da açılıma destek veren Kutbettin Arzu, Abdullah İşten, Cuma İşten ve Sezgin Tanrıkulu’nu da saydı. MİT’ten de Cevat Öneş’in çok konuştuğunu, onun hedef olabileceğini söyledi. Hatta konuşmalar sırasında Ayhan Çarkın ‘Pimaşlara kerizler sahip çıkamamışlar’ dedi. Pimaşlardan kasıt da lav silahlarıydı"

KESKİN 10 GÜN HASTANE İÇİNDE KEŞİF YAPTI

İddianamenin “Delillerin ve hukuki durumun değerlendirilmesi" başlıklı bölümünde şüpheli Erhan Keskin’in emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün susturulması için örgüt tarafından verilmiş emri yerine getirmek amacıyla 8-10 gün hastane içerisinde ve çevresinde keşif yaptığı öne sürüldü.

ŞEMDİNLİ BOMBACILARINI ANLATTI-

Levent Ersöz’le bir husumeti bulunmayan Erhan Keskin’in savcılığa verdiği ifadede, Şemdinli’de Umut Kitapevi’ni bombalayan askerler Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile ilgili bilgiler veren Keskin, ‘’Diyarbakır’dayken Yenikapı mahallesi Morpetyus Keldani Kilisesi ile oradaki camii arasında bulunan boşlukta Ali Kaya ve Özcan İldeniz üniformasız geziyordu. Mahalleliler, ‘Yüzbaşı Cemal Temizöz’ün ekibi burada dolaşıyor’ sözlerini duydum. Onlara dikkatli olun dedim. Ali Kaya ve Özcan İldeniz sürekli hareket halindeydiler. PTT’ye ait ankesörlü telefondan konuşuyorlardı. Özcan bir ara Ali’ye ‘gel gel bize gel dediler’ diye seslendiğini duydum. Akrep olarak bilinen askeri araçtan büyük bir çuval indirdiklerini gördüm. Köprünün karşısındaki trafonun yanına götürüp Çarıklı köyü kenarında kazı yapıyorlardı. Sedat Dinçer bana, ‘kesin bir şeyler gömdüler. Ama ne bilmiyorum’ dedi’’ iddialarında bulundu.

ÖZCAN VE İLDENİZ TOPRAĞA BİRŞEYLER GÖMDÜLER

Ali Kaya ve Özcan İldeniz’i ertesi gün takip ettiklerini anlatan Keskin, akrep aracının tekrar yanına gelerek araçtan bir çuval indirildiğini söyledi. Keskin, ‘’Kürek ile 5-10 dakikada o çuvalı gömdüler. Onlar ayrıldıktan sonra gömü yerine baktık, toprağın şeklinden oraya bir şeyler gömüldüğünü anladık. Sedat’ın yanına gittik. Sedat, bize ‘sizin yüzünüzden başıma bela gelecek. Bu kişiler Cemal Temizöz’ün adamı’ dedi “ diye ifade verdi.

TÜRKAN SAYLAN’IN CENAZESİNE 2 SİLAHLA GİTTİM

Vefat eden ÇYDD Başkanı Türkan Saylan’ın cenazesiyle ilgili ilginç iddialarda bulunan Keskin, Saylan’ın cenazesine iki silahla birlikte katıldığını öne sürdü. Sedat Dinçer ile Esenler otogarında bulunan bir yazıhanede sık sık buluştuklarını belirten Keskin, savcılık ifadesinde Saylan’ın cenazesini şu şekilde anlattı;öSedat, Türkan Saylan’ın cenazesine katılmamı ve Sedat’ın kullandığını tahmin ettiğim bir adamın adını verdi. Herhangi bir provokasyonu önlemek için cenazeye gittim. 2 adet silahla cenazeye katıldım. Cenazeye gittiğimde yanıma Kemal Kerinçsiz’in katibi olan bir bayan geldi. Bana, Kemal Kerinçsiz, Arif Doğan ve Fikri Karadağ’ın yakınlarının burada olduğunu ve arkalarından yürümemi istedi.ö

ARİF DOĞAN KAÇIRDIĞI PARALARLA HOLLANDA’DA İŞ YERİ AÇTI

Veli Küçük ve Arif Doğan ile Sedat Dinçer’in ilişkisinin olduğunu anlatan Keskin, "Sedat bana ‘Arif Doğan Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Türkiye’den kaçırdığı paralarla iş merkezi var kızı Zeynep Doğan işletiyor’ dedi"’ iddiasında bulundu.



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs