En Sıcak Konular

Bir dev daha Karadeniz'de petrol arayacak

1 Kasım 2010 16:11 tsi
Bir dev daha Karadeniz'de petrol arayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'deki petrol için dördüncü bir şirketin geleceğini belirterek, "Görüşmeler başlıyor. Dünya devlerinden bir tanesi" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'deki petrol arama çalışmaları konusunda dördüncü bir şirketin geleceğini belirterek, "Görüşmeler başlıyor. Dünya devlerinden bir tanesi" dedi.

Yıldız,  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türk-Avrasya İş Konseyleri Genel Kurul Toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Karadeniz'deki petrol arama çalışmalarına ilişkin, Karadeniz'in Hazar gibi veya Hazar'dan da daha etkili olabilecek bir deniz olduğunu, arama faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Yıldız, şu ana kadar bu konuda 3 şirketin somut çalışmaları ve anlaşmaları bulunduğunu anımsattı.

Bu çalışmaların daha süreceğini, bundan sonra da mutlaka gelecek firmaların olacağını ifade eden Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Biz TPAO'nun faaliyetlerinden elde ettiğimiz karları arama kalemlerine ve bütçesine aktarıyoruz, bu çok önemli bir şey. Çünkü biz arayarak mutlaka ümit ettiğimiz, inandığımız sonuca inşallah ulaşacağız. Tabii ki matkabın ucu petrole değmeden her türlü açıklamanın aslında çalışanlara ve sektöre zararlı olduğunu söyleyebilirim. Ancak ümitli olduğumuzu ve bu çalışmalarla alakalı gayretlerimizin eksilmeden devam ettiğini tekrar edebilirim."

Bakan Yıldız, Karadeniz'deki petrol aramalarında dördüncü bir şirketin gelmesine ilişkin bir soru üzerine de, "Gelecek inşallah. Görüşmeler başlıyor. 2011 için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dünya devlerinden bir tanesi" dedi.

Aramalara ilişkin 2011 bütçe hedefi konusunda da ise Yıldız, "Bulunduğumuz rakamdan her zaman daha fazlasını aktaracağız. Artık aramalar için 1 milyar doların üzerindeki rakamları konuşuyoruz" dedi.

Yıldız, Karadeniz'deki çalışmaların bitirildikten sonra eş zamanlı olarak Akdeniz'e gireceklerini, 2011'de böyle bir çalışmalarının bulunduğunu bildirdi.



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,567 µs