En Sıcak Konular

Müslüm Gündüz hakkında suç duyurusu

1 Kasım 2010 15:43 tsi
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Müslüm Gündüz ve programı hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu...

01 Kasım 2010 Pazartesi, 15:38
 
Demokratik Kitle Örgütleri Birliği Genel Başkanı Ali Berham Şahbudak, bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle Müslüm Gündüz ile programı hazırlayan gazeteciler Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Cabas ve Çakır tarafından hazırlanıp sunulan ''Yazı İşleri'' programına, 26 Ekim 2010 tarihinde, Müslüm Gündüz'ün konuk olarak katıldığı anımsatıldı.

''Gündüz'ün, bu programda açıkça devlete, Atatürk'e ve Atatürk devrimlerine meydan okuduğu'' savunulan dilekçede, ''Cabas ve Çakır, reyting uğruna, nimetlerinden yararlandıkları demokratik hukuk devletine ve Atatürk rejimine sövülmesine göz yummuşlardır, Gündüz'e müdahale dahi etmeyerek programı devam ettirmişlerdir'' denildi.

''Cumhuriyetin 87. yılının kutlandığı bu günlerde böyle bir programın yapılmasının da manidar olduğu'' iddia edilen dilekçede, ''Ülkede onca gerçek problem varken asıl gündem değil de bir takım suni gündemler ortaya atarak toplumu kışkırtmak, suçluyu ve suç işleyen kişiyi övmek, kanunlara uymamayı marifet gibi sunmak açıkça suç oluşturmaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

''Program süresince Gündüz, dini kullanarak halkı kışkırtmaya çalışmıştır. Kemalist rejimden maksat bugünkü başta Anayasamız ve medeni kanunlarda tanımlanan demokratik hukuk devletidir. Müslüm Gündüz hem bu ülkenin her türlü nimetlerinden istifade edecek hem de ülkeye, bu ülkenin kurulmasında emeği geçenlere, rejime sövecektir. Bu çok açık bir suçtur. Bu beyanlar ülkesini seven, demokratik laik hukuk devleti ilkesini benimseyen her vatandaşı üzmüştür.

Gündüz, program boyunca insanları adeta laik, laik olmayan gibi bir ayrıma tabi tutmuştur. 'Laik düşünce sistemini benimseyen insanları adam yerine koymuyorum' diyecek kadar pervasız davranmıştır. Bu açıkçası toplumda kişileri, inanışları ve düşüncelerinden dolayı ayrım yapmak, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek suçunu oluşturmaktadır.''

''Müslüm Gündüz'ün, gerçek dinde olmayan bir takım uygulamaları savunarak bunları toplum nezdinde cazip göstermek istediği'' belirtilen dilekçede, ''Gündüz'ün bu savunduğu düşünceler gerçek manada İslam dininde olmayan ve olmayacak uygulamalardır'' denildi.



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs