En Sıcak Konular

'Topkapı Sarayı'nı belki kapatacağız'

1 Kasım 2010 15:02 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın en önemli projelerinden biri sayılan Marmaray'ın Topkapı Sarayı surlarında çatlaklara yol açmasıyla ilgili olarak, “Ben inceledim, ama bilim adamları inceliyor. Üniversiteler, teknik üniversiteler in

Bakan Günay, Çankaya Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığına “Fikri Mülkiyet ve Sinema Arşivi, Sinema Salonu, Galeri ve Hizmet” binası yapılmak üzere tahsis edilen araziyle ilgili imzalanacak protokol törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “Marmaray kazısı sırasında Topkapı Sarayı'nda çatlaklar meydana geldi, bu konuda bir inceleme başlatıldı mı?” sorusunu yanıtlayan Bakan Günay, şöyle konuştu:

“Başlatıldı ben bizzat inceledim. Yenikapı Sirkeci hattında, İslam Bilim ve Teknoloji merkezinin altından geçerken, sanıyorum 40 metreye yakın bir derinlikten geçmesine rağmen muhtemel bir boşluktan ötürü bir sarsıntı ve yer yer çatlaklar var. Şu anda durum sabitlendi, yeni bir tehlike yok. Oradan ray geçti.”
Gereken güçlendirmelerin yapıldığını bildiren Günay, şöyle devam etti:

“Ben inceledim, ama bilim adamları inceliyor. Üniversiteler, teknik üniversite inceliyor. İkinci hattın geçmesi sırasında daha dikkatli önlemler alınacak ve müzeyi de belki bir süre ziyarete kapatacağız. Şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını bilim insanları söylüyorlar, ama duvarlarda yer yer çatlaklar var. Galiba biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.”

“Ana binayı etkileyecek bir durum söz konusu mu?” sorusuna ise Bakan Günay, şu yanıtı verdi:

“Hayır, Topkapı'dan uzakta tamamen Sirkeci tarafında, İslam Bilim ve Teknoloji müzesi yaptığımız eski has ahırların altından geçerken yer yer çatlamalar oldu. İkinci hat geçerken belki önlem olarak bir süre için kapatma düşünebiliriz, tamamen teknik üniversitenin vereceği raporlara bağlı. Ben bizzat yerinde inceledim tabii sevimli bir durum değil, ama aşırı ölçüde korkulacak bir durumda umarım değil.”

“DİNLENME, SOYUNMA VE ÇALIŞMA ODALARINDA KAMERA YOK”

Bakan Günay, “Halk dansları topluluğunun prova yaptığı salona kamera, ses kayıt cihazı konulmasıyla ilgili bir şikayetleri var sanatçıların, bu konuda bir işlem yaptıracak mısınız?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Gereken bilgileri aldım genel müdürden. Çalışma alanlarında, genel provaların yapıldığı alanlarda ve koridorlara kameralar konulmuş. Çok trafiğin olduğu alanlarda, bazen güvenlik önlemleri için bazen de disiplinli çalışmaları için ve provaların nasıl gittiğini görmek için kayıtlar konulmuş. Bunların dışında dinlenme, soyunma ve özel çalışma odalarında kamera yok. Kimsenin özel yaşamını ilgilendiren alanlarda kamera yok, genel çalışma alanlarında var. Bana anlatılan kadarıyla sakınca yok, ama konuyu daha ayrıntılı bir şekilde dinleyeceğim, sadece genel müdürden aldığım bilgileri tekrar ediyorum.”

“İSRAİL HALKI, HÜKÜMETİNİ DİNLEMİYOR”

Bakan Günay, İsrail'in, Türkiye'ye boykot çağrısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Daha önce de yapmışlardı, ama İsrail halkı galiba hükümetini şükürler olsun çok dinlemiyor. Çünkü Türkiye, İsrail halkı için güvenli bir ülke. Çok sayıda insan bütün bu İsrail hükümetinin gerdirme, tartışmayı sürdürme gayretlerine rağmen Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Türkiye, yakın, kolay, keyifli, kaliteli bir tatil merkezi. Bence siyaset, insanların tatil yapmasına kadar burnunu sokmasa iyi olur.”



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs