En Sıcak Konular

Başsavcı Cihaner'e düz savcılık göründü

1 Kasım 2010 13:32 tsi
Adalet Bakanlığı’nın “Ünvanlılar Kararnamesi” taslağında önemli bir değişiklik olmazsa Başsavcı İlhan Cihaner düz savcı olarak atanacak.

Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısının 12 Eylül  referandumuyla değiştirilip yeni üyelerin seçilmesinin ardından 7 üyeli eski HSYK’da krize neden olan unvanlılar kararnamesi taslağını kurula sevketti.

Bakanlığın, taslakta, eski kurula sevkettiği ve sonradan geri çektiği taslaktaki önerilerini büyük ölçüde tekrarladığı öğrenildi. Taslakta önemli bir değişiklik olmazsa Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in düz savcı olarak atanması, Ankara Başsavcılığı’na da başsavcıvekillerinden birinin getirilmesi bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, yeni taslakta kriz yaratan önceki taslaktan büyük farklılıklar bulunmuyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, taslakta Erzincan’daki Ergenekon davasının sanığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in hakkındaki dava nedeniyle farklı bir ilde görev yapması önerildi. Cihaner’in başsavcı olarak değil, savcı olarak görev yapmasının uygun olacağı görüşü belirtildi. Cihaner’in görev yapacağı il olarak ise Eskişehir öne çıkarıldı.

Kurulun eski üyeleri Cihaner’in başsavcı yerine savcı olarak atanması isteğine karşı çıkıyorlardı. Taslakta sene başından bu yana boş bulunan Ankara Başsavcılığı’na ise Ankara Başsavcıvekillerinden İbrahim Özyurt’un atanmasının uygun olacağı görüşü belirtildi. Ancak kulislerde bu görev için Konya Başsavcısı’nın da ismi geçiyor.

Taslakta Zekeriya Öz başta olmak üzere Ergenekon savcılarının görev yerlerinin değiştirilmesi konusunda herhangi bir öneri ise gelmedi.

MİLLİYET


 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,719 µs