En Sıcak Konular

KPSS'de sıkı güvenlik önlemleri

1 Kasım 2010 08:38 tsi
Kopya iddialarıyla iptal edilen ve dün yapıyan KPSS'de 40 bin polis görev aldı. 8 milyon TL'ye mal olan sınav MİT gözetiminde gerçekleştirildi.

Kopya nedeniyle iptal edilen KPSS, dün MİT gözetiminde yapıldı. 40 bin polisin görev yaptığı sınava, uyarılara rağmen cep telefonu ve çanta ile giden adaylar zor anlar yaşadı

Soruların sızdırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından iptal edilen 10-11 Temmuz 2010’daki Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri Testi, yeniden düzenlenerek dün tekrar yapıldı. Sabah saat 9.30 başlayan sınav nedeniyle erken saatlerden itibaren okulların önünde hazır bekleyen öğretmen adayları kontrolleri yapılarak sınav salonlarına alındı. Adayların üzerleri, cep telefonu, bluetooth ve benzeri cihazlara karşı hem elle, hem de dedektörle tek tek arandı. Adayların aksesuar veya araç gereçle sınava girmelerine izin verilmezken, kalem, silgi, kalemtıraş, su, şeker ve peçete, ÖSYM tarafından dağıtıldı.

TAM PUANCILAR ÖZEL SINIFLARA ALINDI

Adayların tuvalete dahi gitmesine izin verilmedi. İptal edilen KPSS’de tam puan alan şüpheli 350 kişi ile soruların büyük bir kısmını doğru yapan yaklaşık 3 bin kişi Ankara ve İstanbul’da sınava alındı. Toplam, 294 bin 909 adayın katılacağı sınavda Milli İstihbarat Teşkilatı yetkilileri ile birlikte 40 bin 800 personel görev yaptı. Sınav ÖSYM’ye 8 milyon TL’ye maloldu. ÖSYM’den yapılan açıklamada “Dürüst adaylara sıkıntı yaşatarak sınavın tekrarlanmasına neden olanladı kınıyoruz” denildi. Bu arada ilk kez, sınavlarda görev alan polislerin her birine 80’er lira ödeme yapıldı.

Okul, isminin hakkını verdi

Kenan Evren Anadolu Lisesi’de sınava girecek başörtülü adaylar, eşarplarını çıkartmaları yönündeki uyarıları ile karışlaşınca neye uğradıklarını şaşırdı. YÖK’ün türban açıklamalarının ardından başörtüsü ile sınava gidin adaylar,türban yasağının sınavda uygulanmasıyla psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. Bazı adaylar sınava girmeden geri döndü, bazıları da başlarını açarak sınava girdi. Adana’da da Çukurova Üniversitesi’nin avukatı olan denetçi ‘başörtüsü de takı kategorisine girer’ diyerek adaylara başlarını açtırdı.

Çantalar gönüllü emanetçi teyzeye

Kalem, silgi, metal para, saat, aksesuar gibi eşyalar getirmemeleri uyarılarını dikkate almayan adaylar, ilginç görüntülere neden oldu. Adaylardan birinin annesi olduğunu belirten ve kendisini ‘gönüllü emanetçi’ diye niteleyen bir kadın, üstündeki şalın içine birçok adayın emanet ettiği eşyayı toplayarak, adaylar çıktıklarında tek tek teslim etti.

Polis üstlerinde ne varsa ne yoksa aldı

Emanet verecek birini bulamayanlar da eşyalarını kapının önüne konulan masalara bıraktı. Masanın üstünde metal paralar bir tepecik oluştururken, sigara paketleri, anahtarlar, kolyeler, kalemler hatta ev ve otomobil anahtarları dikkat çekti.

Adaylar ÖSYM’nin kalemini beğenmedi

Adaylar, ÖSYM’nin dağıttığı kalemlerden şikayetçi oldu. Bir aday ‘’ilkokuldan beri kurşun kalem kullanmadım’’ derken, bir başkası kalemlerin kalitesizliğinden şikayetçi oldu. Duvar saatleri bundan sonraki sınavlarda da kullanılacağı için okullarda kaldı.

SÖZ YÜZÜĞÜMÜ ASLA ÇIKARMAM’ dedi çıktı

Kırşehir’de yapılan sınavda görevliler ilginç bir olayla karşılaştı. İşletme öğretmeni Murat Dursun, üzerindeki bütün metal eşyaları çıkarması istenince gerginlik yaşandı. Sinirlenen Dursun, “Ben nişan yüzüğümü yemin edip taktım. Kimse de bana bu yüzüğü çıkarttıramaz. Almıyorsanız girmiyorum.” diyerek, sınav giriş belgesini yırtıp görevlilerin önüne attı. Görevliler ise yırtılan kâğıtları toplayıp, tutanak tutmak için idari binaya götürdü.

star



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs