En Sıcak Konular

Nükleer zirveye ev sahibi oluruz

1 Kasım 2010 08:03 tsi
Nükleer zirveye ev sahibi oluruz     

Çin ziyaretini sürdüren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İran’a müzakerelere başlanması için Türkiye’nin telkinde bulunduğunu belirtti, Tahran Anlaşması için kapının yeniden aralandığı söyledi.

Davutoğlu, Türkiye’nin, İran’ın nükleer programıyla ilgili kritik görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğu mesajı verdi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Brezilya’nın girişimiyle Mayıs 2009’da imzalanan Tahran Anlaşması için kapının yeniden aralandığı mesajını verdi. Çin ziyaretine devam eden Davutoğlu, İran’a müzakerelere başlanması için Türkiye’nin telkinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “İran için öncelik, önce takası sonra da görüşmeyi yapmaktı. Biz İran tarafıyla konuştuk. Şimdi eş zamanlı olarak bunun yapılması mümkün olabilir. BM Genel Kurulu’nda ‘P5 + 1’(BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve Almanya) açıklama yaptığı gün biz Ahmedinejad, Başbakan Erdoğan ve Muttaki dörtlü bir görüşme yaptık. O gün olayları yakından takip etmeyenler ‘Şimon Peres ile görüşmedi de Ahmedinejad ile görüştü’ diye meseleyi spekülasyon içine sokmaya çalıştılar. Ama biz İran tarafına bir an önce müzakerelere başlaması telkininde bulunmuştuk.”

10 Kasım’dan sonra

İran ile ‘P5+1’ (BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, artı Almanya)arasındaki görüşmenin 10 Kasım’dan sonra yapılması bekleniyor. Bu görüşmede İran’ı Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sektreteri ve Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili, “P5+1”i de AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton temsil edecek. Görüşmenin yeri ve net tarihini belirleme çalışmaları sürerken, Türkiye’nin bu kritik müzakereye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu taraflara bildirdiği öğrenildi. Davutoğlu, İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili ABD yönetiminin, Tahran’da imzalanan anlaşmaya yakın bir noktaya gelmesini de olumlu bulduğunu söyledi.

Şanghay’da Maraş dondurması yediler

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün eşi Sare Davutoğlu ve beraberindeki heyetle, Çin’deki döndüncü durağı olan Şanghay’da, Expo Fuarı’nı gezdi. İlk olarak Türk pavyonuna gelen Davutoğlu, katılımcılardan büyük ilgi gören Maraş dondurmacılarından dondurma aldı. Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, öğle yemeğini de Türk pavyonunda yedi.
 
hurriyet



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs