En Sıcak Konular

İstanbul'da Cumhuriyet resepsiyonu

29 Ekim 2010 22:15 tsi
Cumhuriyet'in ilanının 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Dolmabahçe Sarayı'nda İstanbul Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi. Havai fişek gösterileriyle taçlanan kabul töreninde 7 katlı Cumhuriyet pastası kesildi.

Resepsiyona, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eşi Gül Mutlu, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Ercan Şafak, Devrimci Karargah soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk, Birinci Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, eski Birinci Ordu Komutanı Ergun Saygun, eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, sanatçı Gönül Yazar ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, konukları Dolmabahçe Sarayı'nın girişinde karşıladı.

Bayram mesajı veren Vali Mutlu, herkesin bayramının kutlu olması dileğinde bulundu. Şehit ve gazileri minnetle andıklarını belirten Vali Mutlu, İstanbul'un bu güzelliklerinin tüm dünyaya yayılmasını istediklerini aktardı.

Resepsiyonda bir araya gelen davetlilerden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin ile eski Birinci Ordu Komutanı Ergun Saygun uzun süre sohbet etti. Ergenekon savcısı Öz ile Engin resepsiyon boyunca bir araya gelmedi. Gazetecilerin soru sorduğu savcı Zekeriya Öz de herkesin bayramını kutladığını ifade etti.

Şölen havasında geçen resepsiyonda saatler 20.00 gösterdiğinde havai fişek gösterisine geçildi. Gecenin karanlığında havai fişek ve lazer gösterileriyle aydınlanan gökyüzü tüm İstanbullular tarafından ilgiyle izlendi.

10. Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet pastasının kesimine geçildi. Pelit Pastaneleri tarafından özel üretilen 7 katlı pasta, Vali Mutlu, İBB Başkanı Topbaş, Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin tarafından kesildi.
 
cihan



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs