En Sıcak Konular

Fransa'da da 11 Eylül yaşanabilir!

0 0 0000 00:00 tsi
Fransa'da da 11 Eylül yaşanabilir! Nicolas Sarkozy, Kuzey Afrika'daki siyasi gelişmelerin Fransa'ya sıçramasından kaygılı olduğunu bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçiminin önde giden adayı Nicolas Sarkozy, Kuzey Afrika'daki siyasi gelişmelerin Fransa'ya sıçramasından kaygılı olduğunu söyledi.

Sarkozy, "Fransa'ya yönelik en bütük tehdit Cezayir'den, daha önce Salafist Vaaz ve Savaş Grubu olarak anılan ve çeşitli ülkelerdeki gruplarla ilişkileri olan örgütten kaynaklanıyor. Bu örgüt şimdi El Kaide'nin bir parçası haline geldi. Tabii, gayet tetikte olmamız gerekiyor."
dedi.

Geçen yıl Fransız güvenlik birimlerinin terör eylemleriyle bağlantılı 138 kişiyi gözaltına aldığını kaydeden Sarkozy, bu yılın başından bu yana da, 32 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Nicolas Sarkozy, "Fransa bir tehditle karşı karşıya. Fransızlara şunu söylemek isterim, Londra'da, Madrid'de ve hatta New York'da meydana gelen olaylar burada da olabilirdi." dedi.

Cezayir ve Fas'taki bombalama olaylarının Fransa'ya yönelik tehdidi doğruladığı görüşüne katılan Nicolas Sarkozy, "aşırı akımlara, demokrasiyi yıkmak isteyenlere, fanatik eğilimlere karşı sert önlemler alınması, uluslararası güvenlik kurumları arasında iyi bir işbirliği oluşturulması gerekir" dedi.

''Chirac'ı koruma sözü vermedim"

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimine on gün kala adayların kampanyaları sürerken siyasetçilerin her faaliyeti mercek altında.

Fransız haftalık mizah dergisi Le Canard Enchaine, Nicolas Sarkozy'nin, şimdiki Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'a, kendisi seçildiği takdirde, yolsuzluk soruşturması yapılmayacağı yolunda söz verdiğini yazmıştı.

Bu haberle ilgili olarak, Nicolas Sarkozy, Chirac ile, yolsuzluk soruşturmasından muaf tutma karşılığında destek aldığını yalanladı.

Sarkozy, Le Canard Enchaine'in yazısını, 'saçma, üzücü ve asılsız' sözleriyle niteledi.

Geçtiğimiz haftalarda Sarkozy'yi desteklediğini açıklamış olan Cumhurbaşkanı Chirac da, mizah dergisinin iddiasını, 'yalan' diye yorumladı.

Jacques Chirac, uzun bir süredir, Paris belediye başkanlığı yaptığı 1977-1995 yılları arasında partisine yasal olmayan yollardan yardım sağladığı suçlamalarıyla yüzyüze.

Cumhurbaşkanlığını bıraktığı andan itibaren Chirac'ın hukuki dokunulmazlığı ortadan kalkıyor. Kimi hukuk makamları, Chirac'ı sizkonusu yolsuzluk suçlamaları dolayısıyla sorguya çekmek istediklerini belirtmişlerdi.

dünya bülteni 



Bu haber 239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs