En Sıcak Konular

Başbakan: Paşa oyuna gelmedi!

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan: Paşa oyuna gelmedi! Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın düzenlediği basın toplantısını değerlendiren Başbakan Erdoğan, gazetecilerin maksatlı sorularına dikkat çekerek şöyle dedi: "İstedikleri yanıtları alamadılar".

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarının 'demokrasi ve hukuk' çerçevesinde olduğunu belirterek, "Bazı gazetecilerin olayı farklı yöne çekmek amacıyla sorduğu sorular başarılı olmadı" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini bugüne kadar gerginliğe meydan vermeden yönettiklerini, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, partisinin Köşk adayını belirlemek üzere bir grup milletvekiliyle Başbakanlık Resmi Konut'ta biraraya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın televizyonlarda canlı olarak yayınlanan basın toplantısı sırasında bir grup milletvekili ile görüşme halinde olan Başbakan Erdoğan'a, toplantıya ara verildiği sırada bilgi notu iletildiği öğrenildi.

Erdoğan'ın akşam saatlerinde görüştüğü milletvekili grubuna da Orgeneral Büyükanıt'ın basın toplantısıyla ilgili ilk değerlendirmelerini aktardığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, görüşmede, önümüzdeki sürecin önemine işaret ederek milletvekillerinden hassasiyet göstermelerini istedi.

Milletvekillerinden gerginliğe yol açacak açıklamalardan ve davranışlardan kaçınmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, "Örneğin 367 tartışmalarını gündeme taşımayın" diye konuştu. Bugüne kadar Köşk sürecini iyi yönettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Gerginlik olmaması için büyük gayret gösterdik, gerginlik olmadan da süreci sonuçlandıracağız" değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, bazı çevrelerin ise ortamı gerginleştirmek için çaba sarf ettiğine dikkate çekti.

Konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın basın toplantısına da değinen Başbakan Erdoğan, "Sayın Büyükanıt, demokrasi ve hukuk çerçevesinde bir açıklama yapmıştır. Ancak bazı gazetecilerin olayı farklı yöne çekmek amacıyla sorduğu sorular başarılı olmadı. Sayın Büyükanıt, bazı gazetecilerin istediği tarzda cevap vermemiştir" değerlendirmesini yaptı.
 
haber7



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs