En Sıcak Konular

"Mitinge katılacaklar iyi düşünmeli"

0 0 0000 00:00 tsi
TBMM Başkanı Bülent Arınç, 14 Nisan’da yapılacak protesto mitingi ile ilgili konuştu. Arınç "katılacaklar iyi düşünsün" dedi. Arınç'ın neden böyle konuştuğuna gelince... Şener Eruygur Arınç'ın hedefinde...

Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili 367 yeter sayısı iddialarını şaşırtıcı bulduğunu söyledi. Arınç bu konuda YÖK Rektörler Komitesi’nin açıklamalarını garip ve yanlış bulduğunu belirterek “Üniversite rektörlerinin şahısları adına görüş açıklaması normal, Rektörler Komitesi kurumsal kimliğiyle böyle bir açıklama yapması yanlıştır. YÖK bilim yuvası olmaktan çıkmıştır. Siyasi açıklama yapmaları doğru değildir. Türk eğitimi açısından büyük bir kayıptır” dedi.   

TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Arınç adaylık sürecinin 16 Nisan’da başlayıp 25 Nisan’da sona ereceğini söyledi. Arınç “Seçim turlarının günleri ve saatleri Danışma Kurulu toplantısında belirlenecek” dedi.

Arınç, Meclis’teki toplantı yeter sayısının 367 olduğu iddiasını şaşırtıcı bulduğunu belirterek “Toplantı yeter sayısı 184’tür. Son 3 cumhurbaşkanlığı seçimi için de meclis başkanlığı seçimlerinde de 367 aranmamıştı. Toplantı yeter sayısı 367 ise önceki seçimlerde hata yapılmış demektir.” dedi.

YÖK rektörler komitesinin açıklamalarının garip ve yanlış bulduğunu söyleyen Arınç “Üniversite rektörlerinin şahısları adına görüş açıklaması normal, Rektörler Komitesi kurumsal kimliğiyle böyle bir açıklama yapması yanlıştır. YÖK bilim yuvası olmaktan çıkmıştır. Siyasi açıklama yapmaları doğru değildir. Türk eğitimi açısından büyük bir kayıptır” dedi.

Arınç “Meclis kararının meşruluğunun tartışılmasına izin vermeyiz. Meclis tüm telkin ve müdahaleyi reddeder. Huzur içinde 11. cumhurbaşkanımızı seçeceğiz” diye konuştu.

14 Nisan’daki mitingle ilgili soruları da yanıtlayan Arınç, miting ve gösteri hakkının elbetteki var olduğunu söyledi. Arınç “Ancak bu mitingi düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği’dir: Başında da emekli orgeneral Şener Eruygur bulunmaktadır. Eruygur’la ilgili bir dergi ciddi iddialarda bulunmuştur. Darbe hazırlığıyla ilgili bu iddiaların ciddi olduğunu düşünüyorum. Darbe eşittir Meclis’in kapatılmasıdır. Bunu kim yaparsa yapsın ben Meclis Başkanı olarak bu iddianın araştırılmasını ve bir yargı kararının çıkmasını arzu ederim. ADD Başkanı hakkında çok ciddi iddialar varken onunla birlikte, onun çağrısını yaptığı bir toplantıya katılmak iyi düşünülmelidir” dedi.

NTV



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs