En Sıcak Konular

CHP'de söylenemeyen o isim

25 Ekim 2010 14:42 tsi
Taraf'a konuşan üst düzey bir milletvekili CHP'de "asıl sorun olan ismi" söyledi.

Gürsel Tekin'in “Parti içi kavgaya giriliyor. Sav'ın iyi niyetinden beslenenler var” şeklindeki sözlerini değerlendiren üst düzey birCHPmilletvekili, “Sorun bizzat, Sav'dır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Akşam gazetesindeki röportajında Genel Sekreter Önder Sav'la ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin'in, “Parti içi çekişmeye, kavgaya giriliyor. Buradan uyarıyorum. Kim bunları yapıyorsa, bedelini ağır öder. Sayın Sav'la benim aramda herhangi bir sorun yok. Sav'ın iyi niyetinin arkasına sığınıp, bu işten beslenenler var. Onları da çok iyi biliyorum. Gereğini yapacağım” şeklindeki sözlerini değerlendiren CHP'li üst düzey bir milletvekili, Tekin'in sözlerine katıldığını belirterek “Yumuşatarak konuşmuş. Asıl sorun Sav'ın kendisi” dedi.

Çekişmelerden yararlanır

Taraf'a konuşan CHP'li milletvekili, “Ne yazık ki partimizin mevcut yönetim yapısında son derece sakat bir yapı varlığını sürdürüyor.Deniz Baykaldöneminde ikili, üçlü bir yapı vardı. Baykal sürece müdahale ederdi. Ancak şimdi bu yapı sadece Genel Sekreter Sav'ın inisiyatifinde. Sav,AnkaraBarosu döneminden gelen maharetini kullanarak partiyi yönetiyor” diye konuştu. Gürsel Tekin'in de Sav'dan çok rahatsız olduğunu ancak yine de partinin kamuoyundaki algısına zarar vermemek için yumuşak konuşmaya çalıştığını kaydeden milletvekili şunları söyledi: “Bizlerin de partiye zarar vermemek gibi bir kaygımız olmasa çok daha radikal şeyler söyleyebiliriz. Ancak bu yapı nitelikli insanların partiden uzaklaşmasına neden oluyor. Temsil yeteneği olmayan niteliksiz bir örgüt oluşuyor. Ankara ve Genel Merkez çevresinde yoğunlaşan anti demokratik bir yapı var bugün CHP'de. Sayın Sav iş ve aile ilişkileri ekseninde partiyi yönetiyor. Tekin'in de dediği gibi kendine yakın isimlerle yönetimi şekillendirdi. Hakkı Süha Okay, Tekin Bingöl, Güldal Mumcu mesela. Bu isimlerin yanında, yönetimde muhalif gibi görünen Haluk Koç ve Ümit Oran'a da tahammül ediyor. Ama Sav'ın bu toleransı da insanlar arasındaki çelişkileri bireysel çıkarları uğruna kullanmadaki olağanüstü maharetinden kaynaklanıyor. Bu yapı değişmek zorunda. Emin bir ifadeyle de söylüyorum ki değişecektir.”

Kaynak: Taraf



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,731 µs