En Sıcak Konular

Hatemi Hoca kanseri mat etti

0 0 0000 00:00 tsi
Kalın bağırsak kanseri teşhisi konulduktan sonra zorlu bir tedavi süreci geçiren ve sonunda sağlığına kavuşan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, beyaz önlüğünü yeniden üzerine geçirdi.

69 Yaşındaki Hüsrev Hatemi, kanser olduğu haberini kendisi gibi İç Hastalıkları Uzmanı olan oğlu Prof. Dr. İbrahim Hatemi’den almıştı. Teşhisten sonra ameliyat edilen Hatemi’nin bağırsağındaki 1.5 santimetrelik tümör çıkarılırken kalın bağırsağının 25 santimetrelik bölümü de alındı. Tümörün başka organlara yayılmadığının tespit edilmesiyle rahatlayan Prof. Dr. Hatemi’ye, genel sağlık durumunu bozmamak için de kemoterapi verilmedi.

KLASİK TÜRK MÜZİĞİ HAYRANI

Doktorluğunun yanında şair ve edebiyatçı yönleri de bulunan Prof. Dr. Hatemi, Klasik Türk Müziği hayranı. Çok okuması ve araştırma yapmasıyla tanınan ve dostlarının ‘ayaklı kütüphane’ dediği Prof. Dr. Hatemi, insanların her zaman birbirlerinin düşüncelerini anlamaya çalışan yanları olması gerektiğini düşünüyor.

OKUMAYI AKŞAM İLE SÖKTÜM

Prof. Dr. Hatemi’yi Akşam gazetesiyle buluşturan ilginç ortak yön ise Hatemi’nin Akşam gazetesinde okuduğu haberlerle okumayı sökmesi. Hatemi o dönemi, şu sözlerle anlatıyor: Babam Akşam ve Cumhuriyet okurdu. Ben de okumayı 5 yaşındayken Akşam gazetesinden sökmüştüm.

O dönemde ablam Güzide ile ağabeyim Nadir okula başlamadan önce bize okuma yazmayı öğretmeye çalışıyorlardı. Ben nasıl olsa okulda öğretecekler diye onları dinlerken, ikiz kardeşim Hüseyin okumayı hemen sökmüştü. Benim de hemen okumam lazım diye düşündüm. Ablamla ağabeyimin öğrettiklerini aklımda tutup o dönem evimize alınan Akşam gazetesini okumaya çalışıyordum. Bir gün ikinci sayfadaki kelimeleri sesli olarak ifade edebilince annem sevinçle bağırmaya başladı, “Söktü söktü” diye.

HASTALARINDAN HİÇ KOPAMADI

Prof. Dr. Hatemi, uzun yıllar görev yaptığı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji, Metabolizma ve Diabet Bilim Dalı öğretim üyeliğinden, yaş haddi nedeniyle

1 Ocak 2006’da emekliye ayrıldı. Ancak sözlüğünde ‘emeklilik’ sözcüğüne yer vermeyen Hatemi, sağlığına kavuştuktan sonra göreve başladığı Alman Hastanesi’nde hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor. Diyabet ve tiroid hastalarının vazgeçemediği Prof. Dr. Hatemi’nin randevu defteri oldukça kabarık.

Akşam
 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs