En Sıcak Konular

Barzani’ye karşı sınır kapısı yaptırımı!

0 0 0000 00:00 tsi
Barzani’ye karşı sınır kapısı yaptırımı! Türkiye, Barzani’nin açıklamalarına karşı yaptırım silahını kullanmaya başladı. Ekonomik yaptırımlar çerçevesinde gündeme gelen Habur’a alternatif sınır kapısı seçeneği için Suriye kapılarının kapasiteleri artırılıyor. İşte MGK'nın ilk somut

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani’nin Türkiye’ye yönelik tehdiktar açıklamalarının ardından Milli Güvenlik Kurulu, devreye sokulacak yaptırımları görüşmüştü. Bu çerçevede ekonomik önlemler kapsamında Habur’a alternatif sınır kapılarının devreye sokulması ve Habur üstünden yürütülen ticaretin yavaşlatılması gündeme gelmişti. 

Edinilen bilgilere göre, Gümrük Müsteşarlığı ve ilgili bakanlık birimlerinin Suriye sınırındaki kapılara yönelik çalışmaları hızlandırıldı. Bu çerçevede Suriye sınırındaki dört kapının kapasiteleri artırılıyor. İlk olarak Hatay Cilvegözü sınır kapısındaki modernizasyon çalışmalarının bu ay içinde büyük ölçüde tamamlanması planlanıyor. Cilvegözü kapısı, bu ay yarı kapasiteyle faaliyete geçirilecek.

Urfa Akçakale sınır kapısı ise iki ay içinde devreye sokulacak. Akçakale kapısı çevresindeki mayın temizleme çalışmaları kısa sürede tamamlanarak kapının iki ay içinde tam kapasiteyle devreye sokulacağı bildirildi.

Nusaybin’deki mevcut ama küçük olan sınır kapısının yerine daha büyük bir kapı yapılması içinse yer belirlendiği bildirildi. Kilis Öncüpınar sınır kapısı için de Suriye tarafında çalışmalar yürütüldüğü, Türkiye’nin de ödenek ayırarak kapıyı yakın zamanda devreye sokmayı planladığı belirtildi.

Suriye üstünden açılacak sınır kapılarına Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenlik gerekçesiyle itiraz ettiği biliniyordu.

NTV



Bu haber 242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs