En Sıcak Konular

'Babamın mezarı açılabilir'

21 Ekim 2010 09:31 tsi
'Babamın mezarı açılabilir'

Korkut Özal'ın kitabında ortaya attığı "Birini köşke sokup ağabeyimi öldürdüler" iddiasının ardından oğul Özal'dan yeni teklif...

Korkut Özal'ın "Devlet Sırrı" adlı kitabında ortaya attığı "Birini köşke sokup ağabeyimi öldürdüler" iddiasının ardından oğul Ahmet Özal da babasının mezarının açılabileceğini söyledi. Ahmet Özal, "Bu karar annemindir. Ama ben uygun görürüm" dedi.

Kanaltürk'te yayımlanan Tarık Toros'la Merkez Siyaset programında konuşan eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, önemli açıklamalar yaptı. Bugünkü teknolojiyle saç analizinden birçok bilgiye ulaşılabildiğini söyleyen Özal, dosyayı tümüyle kapatmak için, gerekirse bunun yapılabileceğini belirtti.

TEKNOLOJİK ANALİZ MÜMKÜN 

Turgut Özal'ın mezarında bir inceleme olup olmayacağının annesinin kararı olduğunu söyleyen Ahmet Özal, Adli Tıp Enstitüsü eski Başkanı Prof Dr. Sevil Atasoy'un açıklamalarına atıfta bulundu. Atasoy'un doğru şeyler söylediğini ifade eden Özal, "Bugünkü teknoloji, saç analizi ile birçok şeyi ortaya koyabiliyor. Atasoy zehirlenme varsa bunun mezarın toprağına da yayılabileceğini açıkladı. Dolayısıyla yattığı yerde dokusu olmasa bile toprağa sızabileceği ve bunun analizinin de bugünkü teknoloji ile artık mümkün olabildiğini söyledi. 1993 yılında böyle imkanlar yoktu. O zamanlar bize, saç analizinin sadece FBI laboratuvarlarında yapılabileceğini söylüyorlardı. Türkiye artık bunları aştı. Bir gün gerekirse, bu dosyayı artık tümüyle kapatmak için bunun yapılabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

KARAR ANNEMİNDİR

Turgut Özal'ın mezarının açılabileceğini ifade eden Ahmet Özal, naaşından örnek de alınabileceğini kaydetti. Bu kararları savcılığın verebileceğini belirten Özal şöyle devam etti: "Savcı, inanıyorum ki bugünden itibaren 100'ün üzerinde insan çağıracaktır. Onların ifadeleri alınacaktır. Ondan sonra, bu kararı verirse ancak savcı verir. Devlet verir bu kararı. Tabiİ bu, annemin kararıdır ama bana sorarsanız, eğer o noktaya gelirse, ben uygun görürüm."

İLAÇLAMA ZEHİRLERİN BULUNMASINA İMKAN SAĞLAYABİLİR

Adli Tıp Enstitüsü eski Başkanı Prof Dr. Sevil Atasoy, Turgut Özal'ın mezarının açılması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özal'ın naşının bozulma ve çürümelere karşı ilaçlandığının kayıtlı olduğunu ifade eden Atasoy, "Bu ilaçlama birtakım zehirlerin bulunmasına imkan sağlayabilir. Zararından ziyade faydası olmuş olabilir" dedi.

Turgut Özal'ın vefatının ardından saç örneğinin eşi Semra Özal tarafından alındığına dair bilgiler olduğunu ifade eden Atasoy, saç örneği varsa bunun üzerinde çalışılması gerektiğini vurguladı. Saç örneği üzerinde 'toksikolojik analiz' yapılmasını öneren Atasoy, "Eğer buradan bir şey çıkmaz ise feth-i kabir yani mezar açılması gerekir. Bunun için meclis kararı gerekir, uzun bir süre geçeceği için de önce saçın çalışılması şart" diye konuştu.

Zehir biliminin çok geniş bir dal olduğunu ifade eden Atasoy, her şeyin zehir olabileceğini, dozun önemli olduğuna dikkat çekti. Sistematik biçimde zehir olabilecek ne varsa aranması gerektiğini vurgulayan Atasoy şöyle konuştu: "Saç varsa zaten tahlil yapılır. Bu tahlil sonucunda da birçok şey çıkabilir. Bunun için toksikologlardan oluşan bir heyet kurulmalı. Şu noktadan itibaren bunu işi bilenlere teslim etmek gerekiyor. Burada tam olarak olmasa bile koruma amaçlı bir ilaçlama yapıldığı kayıtlı. Yani bozulma olmasın, çürüme olmasın diye bir ilaç verilmiş. Bu ilaçlamanın da aslında faydalı olduğu kanaatindeyim. Yapılmış olan ilaçlama bir takım zehirlerin bulunmasına imkan sağlayabilir. Bir zararından ziyade faydası olmuş olabilir diye düşünüyorum."

bugün



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs