En Sıcak Konular

Ankara'nın sorusu: Kim bunlar?

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara'nın sorusu: Kim bunlar? Ankara'da Hacıbayram Camii, İstanrbul'da ise Eyüp Sultan Camii'nde Cuma namazından sonra 'Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi' yapılacak. AK Parti teyakkuzda.. Başbakan uyardı; "Provokasyona gelmeyin." Peki kim bunlar?

Adaleti Savunanlar Platformu adı altında Ankara'da Hacıbayram Camii'nde, İstanbul'da ise Eyüp Sultan Camii'nde Cuma namazından sonra 'Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi' yapılacağı haberleri Başkent'i ayağa kaldırdı.

Bu esrarengiz toplantılar neyin nesiydi?

28 Şubat sürecinde bir grubun eylemlerine benzer bir provokrasyon mu sözkonusuydu?

Kimdi bu Adaleti Savunanlar Platformu?

cafesiyaset.com tüm bu soruları araştırdı..

Öncelikle bir not: Adaleti Savunanlar Derneği adı altında bir dernek var..Ancak onlar 'Bu eylemlerle ilgimiz yok' uyarısı yaptı..

Adaleti Savunanlar Platformu adına  13 Nisan'da yapılacak eylem çağrısı soru işareti olmaya devam ederken Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra platformla aynı adı taşıyan dernek, Adaleti Savunlar Derneği; "Eylemle bizim alakamız yok" açıklaması yaptı,, Dernek üyelerine,"Bu eyleme katılmayın" çağrısı yaptı..

Peki, Adaleti Savunanlar Derneği Kimdir?

07 Nisan 2000 tarihinde kuruluş için müracaatı yapılan dernek bu tarihte hukuken kurulmuş ve tüzüğü 30 Haziran 2000 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Aralık 2000 ayında ilk genel kurulunu yapan dernek hızla örgütlenerek İstanbul, Bursa, Kütahya, Konya ve Kayseri`de şubelerini kuruldu.

Derneğin yedi kurucu üyesinin tamamı TSK'lerinden Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla irtica gerekçesiyle emekli edilmiş personel.

Dernek Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi.

ASDER insan haklarının geliştirilmesi ve hukukun üstünlüğünün sağlanması yönünde çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü..

'Kim olursa olsun zulme uğrayanın yanında olmak ve kimden gelirse gelsin zulmün karşısında olmak en temel ilke' olarak benimsenmiş...

YAŞ kararlarıyla TSK`lerinden uzaklaştırılan 1500`ün üzerindeki insanın doğal desteğini alan derneğin gündeminin ilk sıralarında YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması, başörtüsünün başta eğitim alanı olmak üzere her alanda serbest bırakılması, kimliklerinden dolayı insanlara yapılan baskılara son verilmesi yönünde çalışmalar yapmak yer almakta..

Dernek yönetim kurulu üyesi  İbrahim Töre, "Çağrıyı yapanların kim olduğunu bilmiyoruz. Bizimle bir ilgileri yok. Sadece  isim yakınlığı var.. Biz de üyelerimize böyle bir organizasyon içinde olmadığımızı  bildiren  uyarılar yaptık" dedi.

ADALETİ SAVUNANLAR PLATFORMUNUN EYLEM PLANI

Kimlikleri netleşmeyen esrarengiz kişi/kişilerin 13 Nisan’da Ankarave İstanbul'da düzenleyeceği miting soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, birçok sivil toplum örgütü ile birlikte 14 Nisan’da Ankara Tandoğan’da düzenleyeceği “Cumhuriyet Mitingi” ne, İslami camiadan alternatif bir eylem şeklinde sunuldu bu eylem.

Adaleti Savunanlar Platformu, 13 Nisan Cuma günü tüm İstanbul’daki Eyüp Sultan Camii ve Ankara’daki Hacıbayram Camii’nde, namaz çıkışı “Hayırlı Cumhurbaşkanı Duası” eylemi yapma kararı aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, “İrticaya Hayır” sloganıyla düzenlediği eyleme alternatif olarak gerçekleştirilecek olan eylem, İstanbul ve Ankara’nın dışındaki tüm illerde de eş zamanlı olarak yapılacak.

HERGÜN 11'DE 11 KORNA

Etkinliği kamuoyunu duyurmak için internet siteleri, yazılı ve görsel basına önümüzdeki pazartesi günü reklam verecek olan platform ilk etapta 47 bin MSM mesaj gönderdi. Etkinlik kapsamında yaklaşık olarak 2 milyon msm gönderilmesi hedefleniyor. Platform, 13 Nisan’daki bu eylemin ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı güne kadar her gün ayrı bir etkinlik daha gerçekleştirecek. Bu eylemlerin en ilginç olanı da her gün saat 11:00’de tüm Türkiye’de yapılacak olan 11 dakikalık korna çalma eylemi.

Platformun Basın Sözcüsü Adem Çevik, “Saat 11’de, 11 korna çalmamızın elbette bir anlamı var. Bu eylemi 11. Cumhurbaşkanı için yapacağız. Saat 11’de, 11. Cumhurbaşkanı için 11 korna. Slogan bu” dedi.

HEPSİ SEZER'DEN İYİDİR

Adaleti Savunanlar Platformu Sözcüsü Adem Çevik, amaçlarının belli bir ismi desteklemek olmadığını belirterek, “Herhangi bir isim üzerinde durmuyoruz. Biz adaletli, inançlı ve başarılı biri olmasını istiyoruz. Bunun için de yapabileceğimiz tek bir şey var o da dua etmektir. Bize göre Meclis’teki her milletvekili Ahmet Necdet Sezer’den daha iyi bir Cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.
İşte duacıların seçim takvimi...
* Seçime kadar her gün saat 11’de korna eylemi
* 14 Nisan Eyüp ve Hacı Bayram Camii’nde dua
* 16 Nisan pazartesi tüm TBMM üyeleri, ve tüm parti teşkilatlarıyla haberleşmeler
* 17 Nisan medya reklamları ve haberleri, röportajlar,
* 18 Nisan darbe organizatörleri ve tüm savunucularına suç duyuruları
* 19 Nisan otolara beyazkurdela, flama, bayrak asma eylemi
* 20 Nisan cuma hidayet duaları
* 21/22 Nisan dernekler, vakıflar, odaları ziyaret etmek
* 23 Nisan törenlerine vakarlı katılmak
* 1 Mayıs kutlamalarında ihtiyatlı
bulunmak

BAŞBAKAN SERT TEPKİSİ...

Başbakan Tayyip Erdoğan, 13 Nisan'da İstanbul Eyüp Sultan ve Ankara Hacı Bayram Camii'nde Cuma namazı sonrası yapılacak eyleme ilyişkin olarak, "Bu eylemle bizim alakamız yok. Bu oyunlara gelmeyin. Dua edecekseniz bulunduğunuz yerlerde yapın. 13'ündeki eylemi 14'ündeki mitinge malzeme yapmak istiyorlar. Bu tür provakasyonlara gelmeyin, uyanık oyun" dedi.

cafesiyaset.com



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs