En Sıcak Konular

Özkök Paşa'dan demokrasiye ince ayar!

0 0 0000 00:00 tsi
Özkök Paşa'dan demokrasiye ince ayar! İki darbeyi durduran Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök beklenen açıklamayı yaptı. Özkök'ün Büyükanıt'ın düzenleyeceği basın toplantısı öncesi yaptığı açıklamalar anlamlı bulundu. Özkök Paşa demokrasi yanlısı sağduyulu tutumunu devam ettirdi.

Nokta Dergisi 2003 ve 2004 yıllarında AKP'ye karşı iki darbenin kıyısından dönüldüğünü ortaya çıkartmıştı.

Söz konusu iki darbe Oramiral Özden Örnek'in günlüklerinde tuttuğu notlarla ortaya çıkmıştı.

Günlüklere göre dönemin Jandarma Genelkomutanı Org. Şener Eruygur önderliğinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Örnek darbe hazırlığı yapmışlar ama dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök darbeyi engellemişti. 

Günlüklerin ortaya çıkmasından sonra gözler Org. Hilmi Özkök'e çevrilmişti. Org. Hilmi Özkök Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı. Org. Özkök "darbe günlüklerinin içeriğini" yalanlamazken, kısıtlı konuşmayı tercih etti ve:

"Şuan konuşmamamın sisteme katkısı daha fazladır. Emekli Oramiral günlükleri yazmadım diyor. İtibar edilmeli. Ama karşı taraf ta haberinde iddialı. Olay yargıya intikal etti.." dedi.

ORG ÖZKÖK YALANLAMADI VE "ÖRTBAS ETMİYORUM" DEDİ

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükte, 2004 yılında iki darbe girişimi planı yapıldığına ilişkin bilgiler konusunda, "Herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi lazım. Bir ülkemiz, bir ulusumuz var" dedi.

Orgeneral Hilmi Özkök, emekli olduktan sonra yerleştiği İzmir Balçova'daki evinde, AA'nın sorularını yanıtladı.

Özkök, Oramiral Örnek'e ait olduğu öne sürülen ve Genelkurmay Başkanlığı döneminde iki darbe planını engellediği savunulan günlük tartışmalarına ilişkin soru üzerine, adliyeye intikal etmiş bir konuda hiç bir şey söylemesinin mümkün olmadığını bildirdi. Orgeneral Özkök, ''Bir ülkemiz, bir ulusumuz var. (Görmemezliğe gelelim, ülkemiz iyi gitsin) demek de yanlıştır. Ama amacını aşmış kritikler, herşeyi büyütüp, herkesin bilgisine sunmalar, teknolojinin getirdiği imkanları da kullanarak, emin olmadan söylenen sözler, yıpratıp zarar veriyor'' dedi.

Her seviyedeki insanın konuşmasına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Özkök, ''Bunu örtbas etme anlamında kesinlikle söylemiyorum. Milli menfaatler veya bunları gerçekleştirmeye çalışanlar, çok sorumluluk duygusuyla hareket etmeli, yazar veya söylerken dikkat etmeli'' diye konuştu.

Orgeneral Hilmi Özkök, emekli olduktan sonra yerleştiği İzmir Balçova'daki evinde, soruları yanıtladı.
Özkök, Oramiral Örnek'e ait olduğu öne sürülen ve Genelkurmay Başkanlığı döneminde iki darbe planını engellediği savunulan günlük tartışmalarına ilişkin soru üzerine, adliyeye intikal etmiş bir konuda hiç bir şey söylemesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Şu anda konuşmamasının, sisteme katkısının daha fazla olduğunu kaydeden Orgeneral Özkök, suskunluğunu açıkladı.


“ATEŞE BENZİN DÖKMEK GİBİ OLUR”

Söylentilerin önünü kesmek, kamuoyundaki bulanıklığı ortadan kaldırmak açısından bir değerlendirme yapıp yapmayacağına ilişkin soruya da Özkök, “Hayır kaldırmaz. Ne dersem diyeyim, ateşe benzin dökmek gibi olur. Zamanı geldiğinde söylenir. Ülkeler mesela arşivlerini belli zaman sonra açıyor. Neden böyle oluyor, çünkü milli menfaatler yönünden zamanlama çok önemli. Gelecekte zamanı geldiğinde belki açıklanır, benim veya başkaları tarafından” diye yanıtladı.
 
aktifhaber



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs