En Sıcak Konular

ABD ekonomisinden kötü haber

14 Ekim 2010 16:54 tsi
ABD ekonomisinden kötü haber
Amerikan ekonomisi için bir kötü haber de emlak sektöründen geldi.

Geçtiğimiz ay 96 bin insanın işini kaybetmesinin ardından Perşembe sabahı açıklanan rapora göre yine geçtiğimiz ay Amerika genelinde bankaların el koyduğu ev sayısının 102 bini geçtiği belirtildi.

2007 yılında küresel krizin çıkmasını tetikleyen emlak sektöründeki sıkıntıların devam ettiği görülüyor. Bankaların eylül ayında el koyduğu ev sayısının 102 bini bulması bu alanda bir rekoru da beraberinde getirdi. Krizin en sert yaşandığı 2008-2009 yıllarında dahi bir ay içinde bankaların el koyduğu ev sayısı 102 bini bulmamıştı.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde 930 bin 437 konutun bankaların haciz koyması tehlikesi ile yüz yüze olduğu belirtilen raporda, bunun ülke ekonomisi için büyük risk oluşturduğu ifade edildi. Hazırlanan raporda bankaların yaptığı araştırma sonunda konutlarına el konulan ev sahiplerinin çoğunlukla konut kredisi aldıkları dönemde doldurdukları formlara doğru bilgi vermedikleri belirlendi.

Bankaların 100 binden fazla eve haciz koyması konut fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. California, Florida, Nevada ile Arizona gibi eyaletlerde ev fiyatları düşerken, birçok ev sahibinin mortgage ödemelerini yapmakta ciddi sıkıntılar içinde olduğu ifade edildi.

Bankaların el koyduğu konutların yüzde 31'i aynı ay içinde satışa çıkarılırken, Realty Trac. adlı kuruluşun raporuna göre 24 eyalette satışa çıkarılan evlerin yüzde 32'inin hacizli olduğu ifade edildi.

Ekonomideki beklenen düzelmenin sağlanamaması yılın üçüncü çeyreğinde Amerika'da her 139 evden birisinin haciz tehlikesi ile yüz yüze gelmesine neden oldu. Haciz tehlikesini en fazla hisseden eyaletler içinde Nevada ilk sırada yer alıyor. Nevada'da her 29 konuttan birisi haciz tehlikesi ile yüz yüze bulunuyor. Nevada'yı Arizona takip ediyor her 55 evden birisinin bankanın el koyma tehlikesini yaşıyor. Üçüncü sırada olan eyalet ise Florida. Bu eyalette her 56 evden biri haciz tehlikesini ensesinde hissediyor.

CİHAN



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs