En Sıcak Konular

"Pamuk, bu perdede de başrolde mi?”

0 0 0000 00:00 tsi
"Ermenlere soykırım yapıldığı" iddiasını dile getirerek tepki çeken Orhan Pamuk'un, Nobel ödülüne layık görüldüğü gün, Fransız meclisi inkar yasasını onaylamıştı. Pamuk yine bir tesadüf zincirine takıldı! Peki bu tesadüf ne? Sadi Somuncuoğlu iyibilgi'

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre Orhan Pamuk, Ermeni diasporasının önemli ölçüde söz sahibi olduğu Fransa'da sözde Ermeni soykırımının yıldönümü olarak lanse edilen 24 Nisan'da iki konferans verecek.

Pamuk görüşlerini tekrarlasın!

Fransa’daki Ermeni yayın organlarının, Pamuk’un konferansları ile ilgili olarak şimdiden basın açıklamalarıyla duyurulara başlaması dikkati çekiyor.

Ermeni yayın organları, ‘Orhan Pamuk, 24 Nisan’ın ne anlama geldiğini iyi biliyor, bu nedenle, konferansların Pamuk’un Ermeni meselesi hakkındaki açık görüşlerini tekrarlaması bakımından doğru zaman’ ifadelerini kullanmaları kuşku uyandırıyor. Pamuk Orhan ise, 24 Nisan’da Paris’te Ermeni diasporasının düzenleyeceği konferansla ilgili konuşmaktan kaçınıyor.

Orhan Pamuk'a Nobel verilmesinin asıl nedeni

İyibilgi'ye konuşan Devlet Eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu, bu konferansın zamanlamasının özellikle belirlendiğine dikkat çekiyor ve şunları söylüyor: "Son yıllarda gündeme taşınan sözde Ermeni soykırımı, sadece Ermenilerin değil, büyük şark siyasetini yürüten devletlerin de kullandıkları bir yalana dönüştü.  

Yazar Orhan Pamuk'a verilen Nobel ödülü'nün anlamı, sadece soykırım iddiasını destekleyen bir Türk'ü ödüllendirmek öte bir şeydi. Bu iddiayı dile getiren kişiyi şöhretli kılıp, konuşmalarının daha geniş kitlelere daha güçlü bir şekilde ulaşmasını sağlamaktı. Şimdi şöhretli kıldıkları Pamuk'u kritik zamanlarda düzenledikleri toplantılarla konuşturmak istiyorlar. Bir Türkün, soykırımı desteklemesi vurucu fakat, Nobelli bir Türkün desteklemesi daha vurucu dünya kamuoyu için."

"Pamuk tarihçi değil ki..."

Orhan Pamuk bir tarihçi değildir, tarihin içyüzünü de bilmez" diyen Sadi Somuncuoğlu, "Pamuk ve Pamuk gibilere bir nasihatim var. Lütfen içyüzünü bilmediğiniz ve uzman olmadığınız konularda, ülkenizi tehlikeye sokacak, halkınızı karalayacak konuşmalar yapmaktan kaçının. Sizi kışkırtarak ağzından kullanmak üzere laf almalarına izin vermeyin. Ülkenizin karalanması size şeref getirmez. Halkınızın karalanması sizi böyle konuştuğunuz için ağartmaz.

Kazanacağınız tek şey sömürücülerin günlük pohpohlarıdır." diyerek konuşmasını tamamlıyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs