En Sıcak Konular

2008’de bir sürü AKP’niz olacak!

0 0 0000 00:00 tsi
2008’de bir sürü AKP’niz olacak! Derin CHP anlatıyor, iyibilgi yazıyor… TBMM içinde hayalet olunacak, dışında Erdoğan’a ‘destek’ verilecek! Genel seçimlerde Gül’le hesaplaşılacak! En geç 2008 kışında AKP bölünecek! Ve Türkiye, en kısa süreli hükümetine veda

Yeni ve görkemli CHP binasının-ara sütunlardan sonra-7. katında, yani Baykal’ın “kaptan köşkü”yle aynı katta, ak saçlı CHP kurmayı, göğsündeki “7 oklu”  rozeti okşayarak şöyle diyor; “Mecbur kaldı adam. Bu kadar tahrik ederseniz kımıldayacak yeri kalmaz. Bundan üç ay önce Başbakan, gerçekten de çıkıp çıkmamayı düşünüyordu. Muhtemelen çıkmayacaktı bana göre. İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmem.. Ama Köşk’e çıkarsa CHP’nin de bir nebze katkısı olacak.”

Kısa zaman katlanmak…

CHP’nin TBMM grubunda ve parti kurullarında “asla” ama “asla” dillendirilmese de pari politikalarına vakıf bir çok kişi, genel bir planın işlediğinin farkında. Bu plan ana duruşla çelişkili gibi görünse de kısa vadeli geleceğe göre tasarlanmış.

Genel Başkan’ın yönlendirdiği bu “fazla” incelikli politikaya karşı çıkanlar da var. Onlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partinin adımları artık çok belli. Seçim günü Genel Kurul’a katılınmayacak. (Gerçi yine parti içinde girip “hayır” denmeli diyenler de hallice ama.) 

Diğer partilere de-burada özellikle ANAP kastediliyor-bu sürece destek verilmemesi yönünde çağrı da bulunulacak ve nihayet biraz zorlama duran 367’den hareketle Anayasa Mahkemesi’ne gidilecek. Zaman yeter mi bilinmez ama Erdoğan’a ilişkin hukuki dosyalar da tazelenebilir.

Sayfayı çevir…

Bu işin makyajı. Bir de CHP’nin kendi planı var. Daha doğrusu bizzat CHP’lilerin varlığına yemin edecek kadar inandıkları “zihin planı”! Bunun parametreleri biraz daha değişik.

Genel Kurul’a katılmamayı, TBMM’de hayaletleşmeye benzetiyorlar. Görünmüyor ama var. Yokluğu hissettirilecek ama ilk turda değilse bile devamında bu yokluğun AKP’yi engeller bir yaptırımı olmayacak.

Sonraki sayfa ise daha beyaz. Partinin yüzü hemen genel seçimlere döndürelecek ve yeni Başbakan (kimse artık ki o aşamada CHP için fark etmiyor!) üzerinden siyaset yapmaya başlanacak.

Tarihin gördüğü en kısa süreli hükümet!

Burada plan ikiye ayrılıyor. 1) Erdoğan’ın kaybı ile karizma oylarını yitiren AKP tahminlerin aksine daha az oy alırken, daha çok parti TBMM’ye girecek. Koalisyon çıkacak. Bu sonraki hesap. 2) AKP oy kaybına uğramadan-ki CHP kurmayları içinde milletvekillerinin bu süreçte savrulma ihtimali çok az görülüyor-tek başına hükümet kuracak.

1 no’lu ihtimal zaten oldukça zorlanan bir süreci ifade ediyor. Kim AKP ile koalisyona girecek. CHP’nin olmayacağı kesin. O halde hükümet kurulsa bile çok zayıf olacak ve muhalefet etkilerine duyarlığı artacak. Hatta seçimlerden sonra rahatlayan AKP’li milletvekillerinin “zincirlerinden boşalması” ihtimali çok yüksek.

Fakat 2 no’lu plan neredeyse “AKP’nin imhası” üzerine kurgulanıyor. Daha az ama yeter sayıda milletvekili ile yeni hükümet kuruluyor. Ve daha kabine inşası anında parti içi çekişmeler başlıyor. CHP buna kesin gözüyle bakıyor.

Hatt AKP’yi yaratan eski süreçlere dahi göndermeler var. Hem parti içi iktidar hesaplarının, çok sayıda lider adayının, Erdoğan baskısından sıyrılmış milletvekillerinin bu erimeyi hızlandıracağını düşünüyorlar. Elbette AKP içindeki muhafazak kanadın “eski dostlara vereceği kulaktan” dem vuranlar da mevcut.

Son söz ise şu… Sonrası kolay.

www.iyibilgi.com




Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,513 µs