En Sıcak Konular

Köşk’te geri sayım: Bu tarihlere dikkat!

0 0 0000 00:00 tsi
Köşk’te geri sayım: Bu tarihlere dikkat! Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde son kritik viraja tartışmalar içinde giriliyor. Altı gün sonra başlayacak resmi süreç bir aylık bir dilime yayılacağından risk artıyor. Bu bir ay içerisine birçok kritik toplantı giriyor. İşte onlardan bir kaçı…

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yasal süreç 16 Nisan Pazartesi başlıyor. Hafta başından itibaren Köşk’e aday olmak isteyenler başvurularını yapabilecek. Ancak Köşk seçimi şimdilik Erdoğan’ın yapacağı tercihe bağımlı. Erdoğan, daha önce açıkladığı gibi 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığını açıklayacak mı? Yoksa Erdoğan’ın tercihini duymak için 24 Nisan’ı, yani adaylık başvurusunun son bulduğu günü mü bekleyeceğiz?

Önümüzdeki bir ay içine sığmış birçok tarih var ve bu tarihte yapılacak toplantılar Çankaya seçimi ile ilgili kimi riskleri içinde barındırıyor.

Bu tarihlerden ilki bugünkü MGK. Şu anda devam eden MGK toplantısı Barzani’nin yaptığı açıklamanın gölgesi altında kalabilir. En azından toplantı sonrası yapılacak açıklamada Barzani’ye verilecek yanıt öne çıkacaktır. Dolayısıyla bugünkü MGK toplantısında irtica ya da Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili küçük ya da büyük bir uyarı beklemek hatalı olur. Dün akşam iyibilgi.com’un haberleştirdiği gibi, gazeteci Murat Yetkin de benzer bir yaklaşım ortaya koyuyor. Yetkin, “yarınki MGK’dan çok şey beklememeli, askerler öyle kalabalık toplantılarda konuşmaz, genellikle kaygı ve önerilerini kişisel olarak aktarır” diyor.

Önümüzdeki bir aylık süreçte önem taşıyan ikinci tarih Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Harp Akademileri’nde konuşma yapacağı 13 Nisan… Bu konuşmaya önem veriliyor çünkü bu Sezer’in Cumhurbaşkanlığı’na veda etmeden önceki son konuşmalarından birisi olacak. Çankaya sürecinin resmen başlamasından iki gün önceye denk gelen bu konuşma, kimileri için şimdiden “Sezer laiklik uyarısında bulunacak” şeklinde bir beklenti doğurmuş durumda. Sezer’in yapacağı konuşmanın dozu, bir gün sonra, 14 Nisan’da Ankara’da yapılacak olan açık hava toplantısı için de bir “işaret fişeği” niteliğinde olacak. ADD tarafından düzenlenen ve rektörlerin döner sermaye imkanlarıyla öğrencileri Ankara’ya taşıdığı gerekçesiyle ciddi bir şekilde eleştirilen toplantı, Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını istemeyenler için kullanacakları son kozlardan biri maiyetinde.

Önümüzdeki bir ay içinde kritik önem taşıyan son tarih 28 Nisan. 28 Nisan’da Köşk’te gerçekleşecek Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerinin katılacağı toplantı, “367” tartışmaları çerçevesinde düşünüldüğünde Anayasa mahkemesi tartışmaların odağına oturuyor. Eski savcı Sabih Kanadoğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Köşk’ten indirilebileceğini ima etmişti. Kanadoğlu, seçimlerin Anayasa Mahkemesi’ne gidebileceğini belirtmişti. 28 Nisan’daki resepsiyona Anayasa Mahkemesi üyeleri de katılacak!

iyibilgi.com



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs