En Sıcak Konular

CHP'den Kanaltürk'e 3 milyon dolar

0 0 0000 00:00 tsi
CHP'den Kanaltürk'e 3 milyon dolar Dün köşkten ADD'ye yapılan parasal yardımlar belgelerle kanıtlanmıştı. Bu gün ise ulusalcı çizgide yayın bir televizlon kanalına CHP'den karşılıksız para bağışı yapıldığı ortaya çıktı.  

Gazeteci Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu Kanaltürk'ün hesaplarını incelemeye alan Maliye Bakanlığı Müfettişleri, kanala ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden 3 milyon dolar para aktarıldığını ortaya çıkardı. Maliye Bakanlığı'nın tespit ettiği 'usulsüzlükle' ilgili olarak, Deniz Baykal başkanlığındaki CHP için Yargıtay Başsavcılığı'nın Siyasi Partiler Bürosu'na suç duyurusunda bulunulduğu iddia edildi.

 HESAPLARDA VAR MI?

 CHP, söz konusu yardımları yıllık hesaplarında göstermediyse, bunun suç kapsamına gireceği ve Anayasa Mahkemesi tarafından defterleri incelendikten sonra hakkında cezai işleme karar verilebileceği ifade ediliyor. Maliye Bakanlığı, 8 Ocak 2007'de, Kanaltürk televizyonuna ait bütün şirketleri ve kanalın kurucularıyla program yapımcılarını 'mali gözaltına ' almıştı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bankalara gönderilen resmi yazıda, kanala ait şirketlerle, Cüneyt Arcayürek, Tuncay Özkan ve 7 kanal elemanının bütün banka hesaplarının, bankalar aracılığıyla yaptıkları bütün işlemlerin bilgisi ve belgesi istenmişti. Özkan, Ocak 2006'da Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde verdiği konferansta, Kanaltürk'ü 17 milyon dolara kurduğunu ifade etmiş ve Maliye'nin inceleme başlatması üzerine, bunun sadece 3 milyon dolarının ödenmiş sermaye olduğunu ileri sürmüştü. Özkan bu sermayeyi de, Kanal D'den Çukurova Grubu'na transfer olurken aldığı "3 milyon dolar" olarak açıklamıştı. Ancak Özkan 2003'te Nuriye Akman'a verdiği röportajda, "Transfer parası diye bir şey yok. Ben gazeteciyim, ürettiğim iş, o paraya karşılık" demişti.

TEMİNAT İSTEMİŞ

 Kanaltürk'ün kuruluşu aşamasında Özkan'ın sermaye arayışlarına dair başka bir bilgi de, geçtiğimiz ay Nokta dergisinde yayınlanan Oramiral Özden Örnek'in "darbe günlüğü" nde yer aldı. Örnek, 7 Ocak 2004 tarihine şu notu düşmüş: "Tuncay Özkan'ın ziyareti... Benden OYAK'ın kurulacak şirkete hissedar olmasını ve böylece Başbakan'a karşı bir çeşit koruma sağlamayı istedi. Ben de, elimden geleni yapacağım, dedim". Örnek, 15 Mart 2004'te gerçekleşen bir diğer görüşmeyi de şöyle aktarıyor: "OYAK'ın reklam teminatı verip veremeyeceğini sordu- ... OYAK'ın reklam için teminat belgesini vermeyeceğini söyledim."

ÖZKAN DA CHP’YE AÇIK ÇEK VERMİŞ!

Kanaltürk ile ilgili medya dünyasında daha önce de CHP ile yakın ilişkide olduğu ve CHP tarafından kiralandığı gibi iddialar gündeme gelmişti. Özkan, Kasım 2006'da "ulusalcı" Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Ankara Tandoğan'da düzenlediği "Cumhuriyet İçin Halk Yürüyüşü" mitinginde de CHP Otobüsü üzerinde konuşmuştu.

TELEVİZYONUM EMRİNDE

Hükümet için "bu faşistler gidecek" diyen Özkan, "Çankaya'ya barikat kuracağımız günler gelecek" şeklinde heyecanlı bir çıkış yapmıştı. Özkan, CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen bir panelde de, "Televizyonum CHP'nin emrinde" diyerek açık çek vermişti. Kanaltürk televizyonu, CHP'nin grup toplantıları başta olmak üzere, birçok miting ve organizasyonunu da canlı yayınlayan ekran olarak dikkat çekmişti

Bugün
 



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs