En Sıcak Konular

Hahambaşına 'hırsızlık' suçlaması

0 0 0000 00:00 tsi
Hahambaşına 'hırsızlık' suçlaması Brezilya'da Hahambaşı Rabbi Henry Sobel, kravat hırsızlığı yaptığı yönündeki suçlamalar nedeniyle görevini bıraktı.

Brezilya, Hahambaşı Rabbi Henry Sobel'in kravat hırsızlığı skandalıyla çalkalanıyor.  Amerika?nın Florida eyaletinde bir süpermarketten kravat çalmakla suçlanan Sobel, geçici olarak görevini bırakmak zorunda kaldı.

Latin Amerika?daki en büyük Yahudi kuruluşu olan Sao Paulo Yahudi Konseyi'nden yapılan açıklamada, Sobel hakkında yapılan yayınlardan duyulan kaygılar dile getirildi. Açıklamada, hahambaşının hakkında yapılan yayınlardan sonra görevini bırakmak istediği ve istifa talebinin kabul edildiği bildirildi.

Florida polisinin ifadesine göre Hahambaşı Rabbi Henry Sobel, geçen hafta bir süpermarketten toplam 680 dolar değerinde bir kaç kravatı çalmak isterken yakalanmış ve bir gün sonra 3 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Brezilya basınına yansıyan haberlere göre süpermarketin güvenlik kameraları Sobel'i kravatları çalarken tespit etti.

 

Görevlilerden birinin olayı polise bildirmesi üzerine gözaltına alınan Sobel, ilk başta suçlamaları reddetse de, daha sonra kravatların parasını ödemeyi teklif etti ve başka bir marketten üç kravat daha çaldığını itiraf etti.

Amerikan vatandaşlığına da sahip olan ve 1970 yılından beri Brezilya'da yaşayan Hahambaşı Rabbi Henry Sobel, Cuma sabahı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada, Sobel'in çok miktarda uyku ilacı aldığı ve bu ilaçların akli dengesini bozduğu ve unutkanlığa yol açtığı bildirildi.

 Hahambaşı, önceleri gözaltına alındığını inkar etse de, daha sonra yayınladığı bir bildiriyle gözaltına alındığını kabul etti ve "Hayatımda hiç bir zaman hiç bir şeyi çalmayı düşünmedim. Ben bu tür suçlamalara alışkınım ve kendimi nasıl savunacağımı biliyorum. Fakat öteden beri savunageldiğim ahlaki değerlere saldırılmasını kabullenemiyorum" dedi.

dünya bülteni

 

Brezilya gazeteleri, Hahambaşı Sobel?in kravat hırsızlığıyla suçlanmasının Yahudiler üzerinde şok etkisi yarattığını yazdı.

 

Hahambaşı Sobel, 1964-1985 yılları arasındaki diktatörlük döneminde Brezilya?da insan hakları savunuculuğuyla tanınıyor.

 

dünya bülteni



Bu haber 188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,215 µs