En Sıcak Konular

Allawi: Kürt liderler macera sevmez

0 0 0000 00:00 tsi
Allawi: Kürt liderler macera sevmez Irak Başbakanı Üst Düzey Danışmanı Ali Allawi, Kuzey Irak'taki Kürt liderlerin Türkiye 'ye karşı silahlı çatışma macerasına girmeyecek kadar duyarlı olduklarını söyledi. 

ABD'nin Başkenti Washington'da Irak savaşına dair yazdığı kitabı "Irak'ın İşgali: Savaşı kazanıp barışı kaybetmek" adlı kitabının tanıtım toplantısında konuşan Allawi, Kuzey Iraklı lider Mesud Barzani'nin "Diyarbakır'a gireriz" sözleriyle ilgili yorumu sorulduğunda, "Kuzey Iraklı Kürt liderler böyle bir maceraya girmeyecek kadar duyarlı. Türkiye tarafından sınırın ötesine PKK'ya karşı ciddi bir askeri operasyon düzenlenirse ve böyle bir operasyon Kuzey Irak'taki sistemi değiştirecek sonuçlar doğurursa, o zaman Kuzey Iraklılar ve Türkiye arasında askeri bir çatışma söz konusu olabilir" diye konuştu.

Allawi'nın ABD'nin Irak politikasından duyduğu düş kırıklığını anlattığı kitabı piyasaya sürüldü. ABD'nin Irak politikasında bir "U dönüşü" yapması gerektiğini belirten Allawi, "Mevcut askeri düşünce yapısından sıyrılıp, yeni bir güvenlik mimarisi oluşturulmalı. Böyle bir süreç 12-18 ay sürer ve bu sürecin sonunda da ABD askeri Irak'tan çekilmiş olur" diye konuştu.

ABD'nin Irak'a ülkenin ekonomik, demografik ve sosyal yapısını bilmeden ve sonuçları hesaba katmadan girmesinin cahillik olduğunu söyleyen Allawi, Irak'taki mevcut durumun Türkiye dahil, Irak'a komşu tüm ülkeleri rahatsız ettiğini söyledi. Allawi, Irak'ın şu anki haliyle hiçbir şekilde bölgede model olarak gösterilemeyeceğine de değindi.

 
haber7



Bu haber 196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,867 µs