En Sıcak Konular

Danone, kendini aklayabilir mi?

0 0 0000 00:00 tsi
Danone, kendini aklayabilir mi? Danone, ürünlerinin içinde narkotik maddeler olduğu iddiası yüzünden kaybettiği itibarı ve müşteriyi geri kazanmak için kampanya başlattı. Peki Danone'nin kendini aklaması mümkün mü? Prof. Dr. Ahmet Aydın yorumluyor…

Kimliği belirsiz kişilerce Prof. Dr. Turan Karadeniz imzalı bir mail, Danone ürünlerinin "narkotik" maddeler taşıdığını ilan ediyordu. Bu maillerin yayılması ile anneler çocuklarını Danone ürünlerinden uzak tuttu. Danone'nin satışları gözle görülür biçimde gerilemişti.

Prof. Dr. Turan Karadeniz'i de yanlarına katan Danone ekibi medyada boy göstererek kendini aklıyor. Ürünlerinin laboratuar sonuçlarını göstererek iade-i itibar kazanmaya çalışıyor. Peki Danone kendini aklayabilecek mi? Prof. Dr. Ahmet Aydın iyibilgi'ye Danone'nin aklama kampanyasını yorumluyor:

İçinde eroin yok ama şeker var!

"Danone ürünlerinde narkotik madde bulunmadığını anlatıyor bu kampanya ile. Danone ürünlerinin içinde eroin, kokain benzeri narkotik maddeler olmayabilir. Fakat içinde şeker var. Ve bu ürünlere katılan şekerler bağımlılık yaratıyor. Bir çocuğu bakkala götürün, çocuğun gözü dönmüş bir şeklide şekerli ürünlere saldırdığını göreceksiniz. Bu da şekerin kendisinin bağımlılık yaratan bir uyuşturucu olduğunun ispatıdır. Bu öldürücü maddeyi içeren yoğurtları işin kötüsü doktorlar bedava dağıtıyorlar. "

Hayatımız tüketiliyor…

Doktorların bu ürünleri tavsiye etmesinden dolayı yaptığı eleştiri yüzünden üyesi olduğu Pediatri Kurumu'ndan atıldığını anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Danone'nin tavrı davayı sulh ile çözmek. Çatışmaya girmiyor. Dikkatli hareket ederek satışlarında yüzde 30- 40'a varan azalmayı durdurmaya ve kaybettikleri müşterileri geri kazanmaya çalışıyorlar. Bize düşen bu noktada şekerli yiyeceklere karşı savaş başlatmak. Üstelik meyveli yoğurt üreticileri, yoğurtların içlerine meyve değil, meyve esansı koyuyor, ekşimesi yavaşlasın diye yoğurtların içine bir çok katkı maddesi ekliyorlar. Gıdalar gittikçe daha yavaş bozulur ve daha kalitesiz hale geliyor. Bu bilgileri gıda üreticilerinin kendilerinden ediniyorum."

Zehir eşiği

"Savunmaları ise yoğurtlara koydukları katkı maddelerinin miktarının zehirlemeyecek derecede az olması. Fakat raflarda aynı maddeleri bulunduran bir çok ürün var. Bu ürünlerden bir sürü çocuk her gün bir kaç tane tüketiyor. Ve zehir eşiğini aşmış oluyor. Üreticiler diğer ürünler beni ilgilendirmez diyemez, dememelidir. 'Tarım Köy İşleri Bakanlığı normlarına uyuyoruz' bahanesinin ardına saklanmamalıdır. Bu yüzden çocuklarımız hiperaktif, otistik oluyor gitgide... Ucuzluk uğruna hayatımız tüketiliyor."

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,979 µs