En Sıcak Konular

TMSF Sabah’ı yabancıya satacak!

0 0 0000 00:00 tsi
TMSF Sabah’ı yabancıya satacak! Türkiye iki önemli seçim sürecine girmişken TMSF’nin, Türkiye’nin en büyük ikinci grubuna el koyması dikkatlerden kaçmamıştı. İlk olarak “Sabah’ı altı ayda satacağız” diyen TMSF Başkanı Ertürk, “satışı seçim sonrasına b

Ciner ve Dinç Bilgin’in gizli protokol imzaladığı gerekçesiyle TMSF’nin Sabah’a el koyması önemli bir tartışmayı başlattı. Kamunun Nisan ve Mayıs aylarındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 4 Kasım’daki genel seçimler öncesinde Türkiye’nin ikinci büyük medya grubuna el koyması, “bir an önce ellerinden çıkarmalılar” çağrısına sebep oldu. geçtiğimiz hafta konu ile ilgili iyibilgi’ye açıklama yapan Avnu Özgürel, “TMSF altı ay içinde satacağım diyor ancak gecelerini gündüzlerine katıp dört ay içinde satmalılar” demişti.

Ancak bugün bir televizyon programına konuşan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah’ı hemen satmayacaklarının işaretini verdi. “Seçim sonunu bekleme taraftarıyım” diyen Ertürk, “Seçim sonrasına bırakarak daha yüksek gelir elde etmek gibi bir düşüncemiz olursa, bunu da kullanırız” dedi.

Öte yandan Sabah grubuna dış talepler artıyor. TMSF de Sabah’ı RTÜK kuralları ile çelişmemesi halinde yabancı sermayeye satmak istiyor. Yapılacak satışa yabancı ilgisi olacağını kaydeden Ertürk şunları söyledi: “Bir yabancı girişini sağlamamız bizi mutlu eder. Yüzde 25’lik bir sınırlama var; bu da talebi düşüren bir faktör. Türkiye’de yatırım yapmış olan bazı yabancı yatırımcılar var. Bunlardan ilgi olduğunu biliyoruz; bunun artmasını bekliyoruz. İleriki günlerde bu ilgi yoğunlaşacaktır. Kısıtlamalar var ama yabancı yatırımcıya satış daha olumlu olur.”

Sabah’a talip olacağı bildirilenler arasında Alman kuruluşlar ile halen Türkiye’de Fox televizyonu olan Kanadalı medya devi Murdoch bulunuyor. iyibilgi’nin konuştuğu AKP’ye yakın kimi isimler Fox’un Türkiye’ye sokulmasının riskli olduğunu, bunun hükümetin yaptığı en önemli hatalardan birisi olduğunu belirtiyor.

Öte yandan bugün internet sitesini yenileyen Sabah gazetesinin altında halen Ciner Medya logosunun bulunması dikkatlerden kaçmadı.

iyibilgi.com



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs