En Sıcak Konular

Türkiye'den en geri kalmış ülkelere özel yardım

30 Eylül 2010 17:46 tsi
Türkiye en az gelişmiş ülkelerin ticaret yapabilmeleri, kapasitelerini geliştirmeleri için, ekonomik büyümelerini sürdürebilmeleri ve kalkınma- larına ve bu ülkelerdeki fakirliğin azaltılmasına destek vermek amacıyla kurulmuş olan EİF isimli uluslararası

Bugün Dünya Ticaret Merkazinde yapılan seremoni ile Türkiye, Dünya Ticaret Merkezi daimi Temsilcisi Büyükelçi Bozkurt Aran 1 milyonluk yardım çekini , EIF nin kordinatörü Büyükelçi Zambia temsilcisi Mwape'ye verdi.

Seremoniyi EIF'nin İcra Direktörü Duruthy Tempo teşekkür konuşması ile açtı daha sonra söz alan Koordinatör Büyükelçi Mwape de teşekkür ettikten sonra Büyükelçimiz yaptığı konuşmada , bu yardımın gerektiğine inandıklarını ifade ederken para iyi yerlerde kullanılacagına inandığını söyledi.

BM tarafından belirlenmiş olan 49 en az gelilmiş ülke bulunuyor. Bun ların 33 tanesi Afrika'da 15 tanesi Asya ve Pasifikte, 1 tanesi de Karayip bölgesinde.

Toplam nüfusları 750 milyon olup Dünya nüfusunun yüzde 12‘sini oluran bu ülkelerden 24‘ünde yaşayan 448 milyon kişi yaşamını günlük 1 dolar gelir seviyesinin altında sürdürüyor.

Dünya'nın en az gelişmiş ülkeri (EAGÜ) ticaret yolu ile kalkınmalarını sağlamak çercevesinde Türkiye dış politikasına göre daha büyük yer tutuyor. Türkiye iki düzeyde yaptığı teknik yardım ve insani yardım girişimlerini EİF gibi taraflı bir FON'a katkı sağlayarak daha da kuvvetlendirmiş bulunuyor.

Türkiye'nin FON'a vermiş olduğu son 1 milyon dolar yardım normal yardımların dışında özel bir yardım. Türkiye 30 Mayıs - 3 Haziran 2011 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan BM EAGÜ, 4‘üncü konferansına da ev sahipliği yapacak.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs