En Sıcak Konular

'Mouse'muz yok tıklamaya, otobüsle gideriz mitinge'

0 0 0000 00:00 tsi
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği Köşk mitingine adam toplamak için Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) de harekete geçti

14 Nisan'da Ankara'da yapılacak mitinge çalışanlarını ve öğrencilerini götürmek için otobüs kaldıran üniversite yönetimi, en büyük tepkiyi yine öğrencilerden aldı. YTÜ Öğrenci Platformu'nun web sitesinde bilgisayar laboratuvarlarının teknik üniversiteye yakışmayan görüntü sergilediğine dikkat çekildi. Bilgisayarların 'mouse'u (fare) olmadığı için kullanılamadığını iddia eden öğrenciler, rektörlüğe konuyu intikal ettirdikleri halde 'para yok' gerekçesiyle karşılaştıklarını vurguladı.

YTÜ öğrencilerinin buluştuğu yildizz.com isimli web sitesinde üniversitedeki teknik donanımın yetersizliğine işaret ediliyor. Sitedeki forumda konu eleştirel bir üslupla anlatılırken şöyle deniyor: "Bilgisayarın çalışmamasının tek sebebi 'mouse'unun olmaması' imiş. Mouse'lar rektörlükten aylardır talep edilmesine karşın 'maddi yetersizlik' sebebiyle ertelenmekte ve bu talepler dikkate alınamamakta imiş. Kısacası bilgisayarlarımıza mouse alacak paramız yokmuş."


 
İnternet sitesinden eylem çağrısı

Yıldız Teknik Üniversitesi, internet sitesinden 'mitinge katılın' çağrısı yaptı. '14 Nisan'da Tandoğan Meydanı'ndayız' başlığıyla yayınlanan çağrıda "'Cumhuriyetine Sahip Çık' yürüyüşüne katılmak isteyenler için 13 Nisan 2007'de araç kaldırılacaktır." deniliyor.

YTÜ'deki eğitimin kalitesizliğini internetteki forumda dile getiren öğrenciler diğer üniversite öğrencilerinin kendileri ile dalga geçtiğine de vurgu yapıyor. Üniversite yönetiminden başka konularla ilgilenmek yerine problemlerini çözmelerini bekleyen öğrenciler, yolsuzluklara da dikkat çekiyor.

Sitede 'yakail' rumuzu ile düşüncelerini dile getiren öğrenci şunları aktarıyor: "Benim anlamadığım otobüs, minibüs almaya, camları pencereleri yenilemeye paraları var da bilgisayar almaya para bulamıyorlar." Bir öğrenci ise üniversitede son yıllarda yaşanan yolsuzluklara dikkat çekerek arkadaşlarını yardım kampanyası yapmaya çağırıyor. 'usiskopat' rumuzlu öğrencinin teklifi şöyle: "Arkadaşlar kampanya yapalım, bilgisayarları yeniletelim. Böyle yırtınarak rektörü kandıramazsınız. Mouse almaya para bulamamamızın sebebi, her 6-7 ayda bir patlak veren vurgunlardan dolayı olsa gerek. Sadece son vurgunda öğrenciler adına sahte reçete yazıp YTÜ'yü 5 milyon YTL dolandıran bazı vicdansızlar nasıl rahat ediyor acaba?" Tartışmaya 'sober' rumuzu ile katılan öğrenci ise "İTÜ ve ODTÜ'yle yarışın diyorlar bize; ama ne adam gibi kütüphane var, ne adam gibi bilgisayar laboratuvarı, ne de adam gibi laboratuvar. Umarım benden sonraki öğrenciler bu yokluk içinde okumak zorunda kalmaz." diyor. Öğrenci forumuna Van'dan katılan 'Zakkumdede' rumuzlu bir öğrenci ise YTÜ öğrencileri ile şöyle alay ediyor: "Yazık size. Ben Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri okuyorum. Bizde de laboratuvara benzeyen bir şey var. 30 kişiyiz 20 bilgisayarımız var. Bize o kadar lazım değil. Bilgisayarları ne de olsa kimse kullanmayı bilmiyor. Bir iki tane kalsa yeter. Ben size ayarlamaya çalışırım, üzmeyin canınızı."

Zaman



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs