En Sıcak Konular

PKK'ya karşı diplomatik kıskaç daralıyor

29 Eylül 2010 08:51 tsi
PKK'ya karşı diplomatik kıskaç daralıyor 

Erbil ve Washington'a üst düzey heyetler gönderen Türkiye, Irak ve ABD ile yoğunlaştırdığı “PKK'yla mücadele” görüşmeleri çerçevesinde dün de ABD'nin Irak'taki birliklerinin komutanı Orgeneral Lloyd Austin ve Irak Savunma Bakanı Muhammed C

Orgeneral Austin dün Ankara’da İçişleri Bakanı Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Dışişleri Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı Selim Yenel ile görüştü. İçişleri Bakanlığı’nda da yaklaşık bir buçuk saatlik bir heyetlerarası görüşme yapıldı.

Atalay, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “PKK terör örgütünün Irak’taki faaliyetleri. Üçlü mekanizma içinde görüşüyoruz. İki yıla varan bir süredir üçlü mekanizma çalışıyor. Son İstanbul toplantısında kabul ettiğimiz o eylem planı üzerinde durduk. Zaten pazar günü benim Erbil ziyaretim olmuştu. Kuzey Irak bölgesel yönetimiyle de bu konuları görüşmüştük. Burada da yoğun bir şekilde dile getirdik. Kuzey Irak’taki terör uzantıları konusunda daha ileri beklentilerimizi dile getirdik. Bir komşu ülkeye karşı, bir ülke terör örgütünü barındıramaz, destekleyemez. Bizim Irak, Kuzey Irak ve ABD’yle konuştuğumuz budur. Bunun artık giderilmesi gerekiyor. Nihai son terörün bitirilmesi” dedi.

Atalay, Kuzey Irak’taki temasları sırasında Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye ‘Öcalan ile görüşüyoruz’ dediğine dair haberleri yalanladı.

Bakan Atalay, cumartesi Suriye’ye gideceğini de açıklarken, “Daha sonra başka ziyaretlerimiz olacak. Hepimiz Türkiye’nin bu sorununun çözümü için olanca çaba gösteriyoruz” dedi.

Irak Savunma Bakanı El Mafraci de sabah Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştü. Irak’ın silahlı kuvvetlerinin sadece Irak’ın içindeki terörle mücadele ettiğini belirten El Mafraci, “Irak’ın imkanı, gücü bu kadardır. Terörle mücadele konusunda sürekli istişare halindeyiz. Bizim en büyük ihtiyacımız Türkiye Cumhuriyeti ordusunun terörle mücadele konusunda destekleridir” diye konuştu.

Ankara’nın Erbil, Bağdat, Şam ve Washington ile temasları yoğun bir şekilde sürerken Türkiye-İran sınır güvenliği toplantısı da Hakkari’de yapıldı. Toplantıda sınır ticareti ve PKK’nın bölgedeki hareketliliği masaya yatırıldı.

radikal



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs