En Sıcak Konular

Barzani "düşman" gibi!

0 0 0000 00:00 tsi
Barzani Barzani'nin uzun bir süredir konuşmalarında Türkiye'yi hedef alması, son olarak da Diyarbakır'a karışırız sözleri, Ankara'yı hareketlendirdi. Barzani yarınki MGK'da tartışılacak. Daha da önemlisi artık "Türkiye düşmanı" olarak algılanması.

MGK, yarınki toplantısında ana gündem olarak, "Türkiye Kerkük’e karışırsa, Diyarbakır ve Güneydoğu kentlerine karışırız" diyen Barzani’yi ele alacak. Üst düzey bir kaynak, "Barzani net bir şekilde Türkiye düşmanı olmaya başladı. Düğmeye basma aşamasına geliyoruz" dedi.

ANKARA’nın tüm uyarılarına rağmen Türkiye karşıtı söylemlerini artıran ve son olarak "Türkiye Kerkük’e karışırsa, Diyarbakır ve Güneydoğu kentlerine karışırız" diyen Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’nin bu tutumu, yarın yapılacak Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) kapsamlı şekilde masaya yatırılacak.

ABD'ye uyarı

MGK’dan önce bugün de Dışişleri Bakanlığı’nın Irak’la ilgili birimleri bir araya gelerek Barzani’nin "küstahlığa varan" son çıkışını değerlendirecekler. Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un da ABD’ye giderek, Barzani’nin söylemleriyle ilgili Ankara’da artan rahatsızlığı iletmesi bekleniyor. Çelikkol’un ABD’ye vereceği mesajın, "Eğer siz gerekeni yapmazsınız, Türkiye gerekeni yapar" boyutunu da içereceği ileri sürüldü.

Ana gündem

Başbakan Tayip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylık süreci başlamadan önce yapılmasını istediği için yarın gerçekleşecek MGK’da Irak ve Barzani’nin çıkışları ana gündemi oluşturacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in son MGK’sı olacak bu toplantıda iç ve dış tehdit konularına ağırlık verileceği, bu kapsamda özellikle bölücülük ve irticai faaliyetlerin masaya yatırılacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Sezer’in son MGK’sı olması nedeniyle toplantıda özel bir tören yapılmayacak. Kurul üyelerinin Sezer’e katkılarından dolayı bir teşekkür konuşması, Sezer’in de buna karşılık vermesi bekleniyor. Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, tüm bu hareketlilik Ankara’da artık, "Barzani net şekilde Türkiye düşmanı olmaya başladı. Buna karşı yavaş yavaş düğmeye basma aşamasına geliyoruz" şeklinde yorumlanmaya başladı.

D diyemez

Üst düzey bir kaynak şunları söyledi: "Barzani, Irak’ın, artık ne kadar kaldıysa olan istikrarına da darbe vurmaktadır. Biz hiçbir şekilde ayrım yapmadan herkese eşit mesafede davranmaya özen gösterdik. Bugün, yarın yapılacak toplantılarda her şey enine boyuna masaya yatırılacak. Artık devlette, Barzani’nin Türkiye düşmanı olduğu anlayışı yerleşmeye başlamıştır. Bu anlayışa göre muamele görmesi de kaçınılmaz olur. Öyle bir an gelir, Barzani Diyarbakır’ın ’D’sini bile ağzına alamaz."
 
Hurriyet



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs