Barzani açıklaması | " /> Barzani açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Atalay'dan Barzani açıklaması

27 Eylül 2010 10:51 tsi
Atalay'dan Barzani açıklaması İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Erbil'deki temaslarının olumlu geçtiğini, ancak bölgeden daha fazla somut gelişmeler beklediklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak'ın kuzeyinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile PKK ve 'Demokratik Açılım' sürecini görüşmek üzere beraberindeki heyetle Erbil'e geldi.

Erbil'in Selahattin kasabasında yaklaşık 4 saat gerçekleşen Barzani ile Atalay görüşmesinde gündemi terör örgütü PKK'nın Türkiye ile Irak sınırındaki faaliyetleri oluştururken, uzatılan ateşkes ve 'Demokratik Açılım' süreci de özel olarak ele alındı. Görüşmede Irak Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani de hazır bulundu.

Bakan Atalay daha sonra Bölgesel Başbakan Berham Salih ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Berham Salih, görüşmede PKK'yi konuşup tartıştıklarını belirterek, ''Biz uluslararası yasalara riayet ediyoruz. Ayrıca bölgemizde komşularımıza yönelik herhangi bir tehdit unsurunu içimizde barındırmak istemiyoruz. Ama komşu ülkelerden de Irak'ın egemenliğine saygı duymalarını bekliyoruz'' dedi.

Buradan beraberindeki heyetle Erbil Türk Başkonsolosluğuna geçen Bakan Atalay, yeni açılacak olan konsolosluğu gezerek bilgi aldı.

Erbil Türk Başkonsolosu Aydın Selcen tarafından gezdirilen Bakan Atalay daha sonra Türk Hava Yolları (THY) Erbil ofisini de gezdi. THY Erbil Müdür Fevzi Suroğlu tarafından karşılanan Bakan Atalay, bir türlü Erbil uçuş izni çıkmayan THY yollarının sorununu bugün yapılacak Bakanlar Kuruluna taşıyarak gündeme getireceğini söyledi.

Konsolosluk çıkışında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Erbil'deki temaslarının olumlu geçtiğini, ancak bölgeden daha fazla somut gelişmeler beklediklerini ifade etti.

Son zamanlarda Erbil'e yapılan ziyaretlerle bölge ile ilişkilerin artışına dikkat çeken Bakan Atalay, ziyaretlerinin özel sebeplerinin terör konusu olduğunu söyledi. Bakan Atalay, terör konusunu Barzani ve diğer hükümet mensuplarıyla tüm boyutları ile görüştüklerini ifade etti.

Bu konuda talepleri ilettiklerini belirten Atalay şunları söyledi: "Ziyaretimiz bildiğiniz konu ve konularla ilgilidir. Bizim ziyaretimizin özel konusu bildiğiniz gibi daha çok terör sorunu ile ilgilidir. Bu konuyu bütün boyutları ile Sayın Barzani ile buradaki diğer hükümet mensupları ile görüşmüş olduk. Bu konuda bizim taleplerimiz var. Zaten yürüyen üçlü bir mekanizma var. Üçlü mekanizmada oluşmuş bir eylem planı var. Alınmış kararlar var onun uygulanması var. Bunun uygulanması ile ilgili arkadaşlarımızla geldik ve değerlendirmelerde bulunduk. Zaten Bağdat Büyükelçimiz zaman zaman buraya gelip görüşüyor. Onlarla oturup hangi konuda neler yapılıyor daha neler yapılmalı, beklentilerimiz neler onları değerlendirdik. Görüşmelerimizin hepsi olumlu geçti. Ama daha fazla somut gelişmeler beklediğimizi ifade ettik."

Buradan Uluslararası Erbil Havaalanına geçen Bakan Beşir Atalay ve beraberindeki heyeti Türkiye Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik, Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Kürt Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Türkiye Masası Şefi Abdulselam Reşit uğurladı.

cihan



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs