En Sıcak Konular

Son anda hayat öpücüğü Bobo'dan

26 Eylül 2010 07:54 tsi
Beşiktaş kendi sahasında Medical Park Antalyaspor karşısında ecel terleri dökmesine karşın Bobo'nun biri 90. dakikada olan iki golüyle üç puanı kazanmayı başardı. Antalyaspor'da Tita'nın tek sayısı puana yeterli olmadı

Sezon başıyla birlikte ligin eğlence merkezlerinden bir haline döndü İnönü Stadı. Daha özneleri hep bir kısmı eksik olan mutluluk tablosu sanki bu sene tamamlanmış gibiydi. Dünya yıldızları, coşkulu taraftar ve hep rakip alanda kalmayı düşünen bir çalıştırıcı. Bir de Metin-Ali-Feyyaz’lı efsanenin en önemli parçalarından olan Mehmet Özdilek (Şifo) de Dolmabahçe’ye adım atınca sanki bulmacanın bütün parçaları tamamlanmış gibi oldu. Düşünün akşam Boğaz’ın kenarında, Türkiye’nin en önemli orta saha oyuncularından bir olan Şifo (teknik direktör olarak da olsa), memleket sathında izleyebildiğimiz en yetenekli futbolculardan biri Quaresma ve bu toprakların en çok gelecek vadeden genç oyuncularından Necip’i aynı anda izleyebilme şansına sahip olduk. Daha ne olsundu ki. Ha bir de maç başında ‘Şifo Mehmet’ diye inleyen tribünleri de unutmamak lazım.

Tribünden yeşil çime indiğimizde Beşiktaş, sezon başından beri alıştırdığı temposuyla başladı. Dolmabahçe’de her şey o kadar birbirine benzemeye başlıyor ki, İnönü sakinlerinin kendini monotonluğa kaptırması işten bile değil. Önce Bobo-Tabata-Quaresma üçgeni Antalya’ya neyle karşılaşabileceklerine dair bir fikir vermek istedi henüz ilk saniyelerde. Ardında da Tabata menşeli ortalar ve karambollar devreye girdi. Sonra da bir ilk yarı ‘siesta’sı. Beşiktaş, eğer evinde oynuyorsa bu kısa kestirmeler olağan addedilmeli. Yalnız, güney temsilcisi karşısında bu İspanya geleneği biraz uzadı. Bu yüzden de ilk yarıda Siyah-Beyazlılar adına kayda değer sadece iki pozisyon vardı. 18’de Bobo’nun şık topuk pasında sağ çaprazdan Kartal’ın ‘çingenesi’ düzgün vurdu ama direğe takıldı. Dört dakika sonra ise duran top sınavından geçmeye çalışan Japon asıllı brezilyalı yerden bıraktı, Zapo topun üstğnden atladı, Bobo vurdu ama kale biraz daha soldaydı.
Konuk takımda ise 5’de gelen zorunlu Djiehoua-Veysel takası dışında bir de Tita’nın Hakan’ı sınama çabası vardı ama ilk 45’de bulamadıkları kontraları ikinci devrede bulmak umuduyla girdiler soyunma odasına.

İkinci perde antresinin ilkinden tek farkı golü getirmesi oldu. Yine baskıyla başladı Kartal. 50’de Tabata’nın ortasına iyi vuramayan Bobo, 54’de ise Q7 golün sinyalini verdi. Lakin beklenilen uyandırma servisi için 56’yı bekledik. Hilbert topu iğne deliğinden Ernst’e, o da bu topraklarda çok da görmediğimiz şekilde Bobo’ya bırakınca Brezilyalı tabelayı değiştirdi: 1-0.

Bu sayının tsunamisinde Hilbert-Tabata ortak yapımı direği yalarken, Quaresma, trivelasıyla jenerikleri süslemekten sadece birkaç parmak uzakta kaldı. Siyah-Beyazlılar, Portekizlinin Bobo’ya ‘al da at’ ortasından da sonuç çıkaramayınca, futbolun referanduma tabi olmayan yasası devreye girdi. 67’de Hilbert ve Hakan Antalya defansından gelen serseri topu paylaşamayınca, Tita boş ağları bulup skoru eşitledi: 1-1. Golden sonra Aurelio-Nobre, Tabata-Holosko değişiklikleri paniği engelleyemese de Ernst’in soğukkanlılığı yine devreye girdi ve 90. dakikada hem Bobo’ya hem de takımına ikinci golu kazandırdı. Böylece Kartal, soğuk terler döktüğü eski dostu karşısında üç puanı kurtardı.

MAÇTAN NOTLAR
* BJK İnönü Stadı’nın eleştirilen zemininin, geçmiş maçlara oranla düzeldiği gözlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda çim zemin futbol oynamaya müsait duruma gelirken, zeminde çimsiz bölge kalmadığı görüldü. Hatırlanacağı gibi geçen yaz gerçekleştirilen birçok etkinlik sonucu, zemin büyük bir tahribata uğramış, hem teknik kadro, hem futbolcular kendi evlerinde oynadıkları maçlarda en büyük sorunun bozuk zemin olduğunu dile getirmiş, konu uzun süre spor basınında tartışılmıştı.

* Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde eski futbolcuları Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’e sevgi gösterilerinde bulundu. Özdilek, 'Şifo Mehmet' diye tempo tutan taraftarları selamlayarak karşılık verdi. Karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izlerken, az sayıda Medical Park Antalyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribünündeki bölümden takımlarına destek verdi. Öte yandan, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

* Beşiktaş’ta Guti, sakatlığı nedeniyle ilk kez bir lig maçında kadroya giremedi. Daha önce oynanan beş lig maçında da forma giyen İspanyol yıldız, yaşadığı sakatlık nedeniyle Antalyaspor karşısında forma giyemedi. Guti, karşılaşmayı locadan izledi. Siyah-Beyazlılarda Rüştü, Yusuf ve Fink’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Guti, Ekrem, Ferrari, Erhan ve Fatih kadroda yer almazken, yedek kulübesinde Cenk, İsmail, Nihat, Nobre, Ersan, Holosko ve Onur oturdu. Öne yandan Fenerbahçe derbisinde kafasına darbe alarak hastaneye kaldırılan Hakan Arıkan, Medical Park Antalyaspor karşısında 'ilk 11’de sahaya çıktı.

* Nobre’yi yedek soyunduran teknik direktör Schuster, forvette Bobo’ya şans tanıdı. Aurelio, Ernst ve Necip üçlüsünü ilk 11’de görevlendiren Alman çalıştırıcı, forvette Bobo’nun arkasında Tabata’yı oynattı. Dünkü mücadelenin 'Schuster rotasyonu'ndaki en ilginç yanı savunmanın sağında Alman Roberto Hilbert'in forma giymesiydi. Bu bölgede oynayan Ekrem Dağ ve Erhan Güven’in sakatlıklarında sağda geçen ahfta İbrahim Üzülmez görev yapmıştı. Emektar kaptan gerçek yerinde, solda görev yaptı.

* Konuk Medical Park Antalyaspor’da karşılaşmanın henüz 3. dakikasında sakatlanan Sergei Djiehoua’nın yerine 5. dakikada Veysel Cihan oyuna girdi.

* Maçın 39. dakikasında soldan yapılan ortada boşa çıkan kaleci Hakan Arıkan, yerde acı içinde kıvrandı. Hakem bu pozisyonda faul çalında Antalyasporlu Necati Ateş büyük tepki gösterdi. Tekrar gösterimde tecrübeli golcünün tepkisinde haklı olduğu anlaşıldı.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs