En Sıcak Konular

Saadet Partisi hakkındaki iki dava ertelendi

23 Eylül 2010 15:43 tsi
Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere heyet oluşturulması talebiyle açılan iki dava daha görüldü.

Saadet Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı ve kongre delegesi Mahmut Akıncı'nın, belirlenecek 3 üyenin Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmesi talebiyle açtığı dava, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, Akıncı'nın avukatı Mustafa Kamalak ile Saadet Partisi'nin avukatları Mücahit Kanpolat ve Fikret Karapekmez katıldı.

Davacı avukatı Kamalak, dün, aynı taleple açılan dava sonucunda belirlenen 3 üyenin parti olağanüstü kongresini çağırmakla görevlendirilmesine karar verildiğini hatırlattı. Bu sebeple, görülen davada karar vermeye yer olmadığını söyleyen Kamalak, yargılama gideri ve vekalet ücreti taleplerinin olmadığını belirtti.

Partinin avukatlarından Kanpolat ise Yargıç Mustafa Altunbaşak'ın, dünkü davada da görev yaptığını belirterek, ''Bu konuda duruşmaya çıkan hakimin görüşü belli olmuştur. Asıl hakim şu anda izinde. Davaya asıl hakimin bakması için duruşmanın ertelenmesini istiyoruz'' dedi.

Yargıç Mustafa Altunbaşak, davaya asıl hakimin bakması talebini yerinde görerek, duruşmayı 28 Eylül 2010 tarihine erteledi.

-KAYYUM DEĞİL ÇAĞRI HEYETİ ATANDI-

Bu arada Yargıç Altunbaşak, davayı izleyen gazetecilere, partiye kayyum atandığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyleyerek, espriyle ''Şimdi sizleri tutuklattırayım mı?'' dedi.

Partiye kayyum değil, çağrı heyeti atandığını belirten Altunbaşak, ''Kayyum kararı mı verdim? Parti yönetimine el mi koydum? Başkan halen başkan, Genel İdare Kurulu, halen Genel İdare Kurulu. Ben onlara (çağrı heyeti) yönetim görevi mi verdim? Kayyum değil, çağrı heyeti'' diye konuştu.
Davalı avukatı Kanpolat'ın, çağrı heyeti olarak hazır bulunan kişilerin atandığını söylemesi üzerine Altunbaşak, ''Numan Kurtulmuş'u getirseydiniz, çağrı görevini ona verirdim. Onlar hazır olduğu için görevi onlara verdik'' dedi.

Bu arada, kongre delegesi bir kişinin açtığı davanın da Ankara 7. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldüğü, davanın, dosyadaki eksikler nedeniyle ertelendiği öğrenildi.



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs