En Sıcak Konular

AK Parti'den o iddiaya cevap

22 Eylül 2010 16:03 tsi
AK Parti'den o iddiaya cevap Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski MHP lideri Alparslan Türkeş'in mezarının kaldırılacağına dair bir çalışmaları olmadığını bildirdi.

Bağış, AB Genel Sekreterliğinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Hasan Özdoğan ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından, sorular üzerine basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin rahmetli Türkeş'in mezarını değiştirme gibi bir planı yoktur" dedi.

Bu değiştirme planının Aydın Menderes'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde gündeme geldiğinin iddia edildiğini ve kendisinin de bu görüşmenin tamamında bulunduğunu hatırlatan Bağış, "Bu tamamen bir hayal mahsulüdür. Çünkü o görüşmede ben de bulundum. Rahmetli Türkeş'in adı bile geçmedi, mezarı ile ilgili birşey de geçmedi" diye konuştu.

Bakan Bağış,MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli'ninreferandumçalışmaları sırasında tabanı ile iletişiminin koptuğunu ve bu iddiaları bunun için ileri sürdüğünü söyleyerek, "Sayın Bahçeli'ye bu tür hayal mahsulü çabalarla bir yere varamayacağını, bir küçüğü olarak hatırlatmak isterim" dedi.

AK Parti'nin ve diğer partilerin de Türk siyasetinde hayatını kaybeden isimlere saygısının bulunduğunu, ölülerin ardından hep iyi konuşmak gerektiğini belirten Bağış, Türkeş'in12 Eylüldöneminde çok sıkıntılar çektiğini, bunu Bahçeli'nin unuttuğunu ama gerçek ülkücülerin unutmayarak referandumda "evet" oyu kullandığını kaydetti.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine "kültür farkı"nın engel olduğunu savunduğunun hatırlatılması üzerine, Bağış, Barroso'nun bu açıklamasını görmediğini söyledi. Bağış, AB'nin hiçbir belgesinde Hristiyan kimliğine vurgu bulunmadığını, Avrupa Birliği'nin bir değerler birliği olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eşit ve saygın bir üyesi olacağına inandığını söyleyen Bağış, "Suni tartışmalarla gündemi bulandırmanın anlamı olmadığını" belirterek, AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha çok ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs