En Sıcak Konular

'Türban sorununu çözmeye kararlıyız'

21 Eylül 2010 17:18 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede bir sorun varsa o sorunlara hiçbir siyasi partinin kayıtsız kalmamasını istiyoruz. Türban da bu sorunlardan birisi ve biz bu sorunu çözmeye de kararlıyız." dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu,türbansorununu çözmenin muhalefet partilerinin değil, iktidarın görevi olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir soruya cevap verenCHPlideri, "Yenileşmenin ve dinamizmin motoru olmak istiyoruz. Yeni anayasayı, hak ve özgürlüğün genişletilmesini o nedenle söylüyoruz." dedi. Türbanın ülkenin sorunlarından biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu soruna hiçbir partinin kayıtsız kalamayacağını dille getirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sorunları çözmek tabii muhalefet partilerin görevi değil, iktidar partilerin görevi. Biz göreve, sorunu çözmeye talip olmak istiyoruz. Onun için iktidarı istiyoruz. İktidar olalım ki, var olan, kronikleşmiş sorunları çözelim istiyoruz."

Muhalefetin tümüyle çözümlere kapalı olduğu gibi bir düşünceye sahip olduğunu düşünmediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Demokrasilerin olmazsa olmaz unsuru uzlaşmadır, dayatma değildir. Biz hak ve özgürlüklerin genişletilmesi açısından, sağlıklı bir anayasanın oluşması açısından, yüzde 10 barajın ve YÖK'ün kaldırılması gibi, pek çok düzenlemeyi eğer uzlaşma kültürü gelişe bilirse biz destek vermeye hazırız."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine referandumda tüm sandıklardan tutanak almamış olmalarını bir eksiklik olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, amaçlarının tüm sandıklardan bilgileri alabilmek ve bunubilgisayarortamından genel merkeze aktarmak olduğunu söyledi.
 

CİHAN



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,038 µs