En Sıcak Konular

Hayır oyları bakın neden az çıkmış!

21 Eylül 2010 16:57 tsi
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ilginç açıklamalarda bulundu.

Türkiye Değişim Hareketi'nden, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan kadınlara parti rozetini takmak içinCHPil binasına gelen Berhan Şimşek, burada basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin kesin ihracı istendiği ve bu konunun kurultayda ne zaman görüşüleceği sorusu üzerine Şimşek, "Avcılar Belediyesi Başkanı Mustafa Değermenci'yle ile ilgili kamuoyunun ve basının bilgisi dahilinde Merkez Yürütme Kurulu Yüksek Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle havale edildi. Bu ayki görüşmede bu konu görüşülmedi. Sanıyorum ki önümüzdeki ay değerlendirmeye alınacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamamasıyla ilgili bir soru üzerine, "Sayın Genel Başkanımız 29 Mart seçimlerinde oy kullanmıştır. Ancak anlatılana göre polis evine gidiyor ve burada oturmadığı tespit ediliyor. Seçmen kaydından adı siliniyor. Ama Sayın Başbakan'a geldiğimizde kendisi Kısıklı'da oturuyor. Ama oyunu Emniyet Mahallesi'nde kullandı. İkametgahı hala Emniyet Mahallesi'nde gözüküyor. Emniyet Mahallesi'ndeki evine polis gitti mi, araştırdı mı? Eğer polis gitseydi ve araştırsaydı orada oturmadığı tespit edilecek ve belki Başbakan da oy kullanamayacaktı. Kasıt var demiyorum ama burada bir çifte standart var. 10 tane eviniz olabilir ama ikametiniz bir yerdedir." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının soruların ardından Şimşek,TürkiyeDeğişim Hareketi'nden, CHP' ye katılan kadınlara parti rozetini taktı. Rozet takmanın ardından kısa bir konuşma yaparak kadınların seçimdeki önemine dikkat çekti. CHP'li seçmenlerin 1959'da bohçacı kılığına girerek ev ev CHP'yi anlattığını belirten Şimşek, "Biz bu seçimde evleri dolaşıp kadınlarımıza bir şey anlatmadık. O yüzden hayır oylarımız az çıktı. Önümüzdeki seçimlere kadar kadın örgütlerimizi iyi kurarak evlere gidip siyaseti değil hayatı anlatacağız." dedi. 

CİHAN



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,319 µs