En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na dava açılıyor

21 Eylül 2010 16:12 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 12 Eylül referandumu sonrası oy kullanamadığı için muhtarları zan altında bıraktığı gerekçesiyle dava açılıyor...

Muhtarlar Birliği Derneği Teşkilat Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şube Başkanı Kurtuluş Kılıç, 12 Eylül referandumu sonrası oy kullanamadığı için muhtarları zan altında bıraktığı gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açacaklarını söyledi.

Kurtuluş Kılıç, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kamuoyu önünde muhtarlardan özür dilemez ise manevi tazminat davası açacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, 12 Eylül akşamı yaptığı açıklamada, bilgisi dışında seçmen kaydının silindiğini söylediğini hatırlatan Kılıç, "Kılıçdaroğlu'nun manidar olarak Türkiye genelinde 52 bin 946 muhtarımızı zan altında koyduğu kanısındayız. Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şubesi ve aynı zamanda Muhtarlar Birliği Teşkilat Başkanı olarak, hemen akabinde olayın geçtiği İstanbul Valiliği Kağıthane Kaymakamlığı'na yazılı başvurumuzu yaptık. Sayın Kılıçdaroğlu hakkında 5490 sayılı yasanın ilgili maddeleri gereği idari para cezası ve hapis cezasıyla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığını kendilerinden yazılı istedik. Kağıthane merkez muhtarımızın en doğrusunu yaptığı kanısındayız. Çünkü 5490 sayılı yasanın 51. maddesine göre, her ayın sonunda nüfus müdürlüğünden giriş yapan vatandaşların listelerimizde doğrulaması gerekmektedir. Muhtarımız da doğru olanı yapmış. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu adrese gitmiş ve orada oturmadığını beyan ederek, kendisinin cezalandırılması yönündeki sorumluluğu üzerinden atmış bulunuyor." diye konuştu.

Kendi muhtarı olduğu mahalleden örnek vererek, adreste bulunmayan vatandaşların isminin karşısına kırmızı işaret koyduğunu ve bu adreslere tekrar gidileceğini belirten Kılıç, şunları ifade etti:

"Bu arkadaşlarımız, gerçekten burada oturmuyorsa biz gerçeğe aykırı beyanda bulunulduğundan dolayı şerhimizi koyarak 5490 sayılı yasanın ilgili maddesi gereğince, o ilin veya ilçenin kaymakam veya valisinin bilgisi dahilinde merkez ilçe nüfus müdürlüğü emri ile güvenlik kuvvetleri bizim şerhimize uygun olarak, gelip yine bu adreste olup olmadığını doğruladıktan sonra, bu kişinin nüfus hareketi donduruluyor. Bu kişi herhangi bir kamu kurum ve kuruluşuna gittiği zaman adresin dondurulduğunu görüyor. Ama manidar olan şudur; Kılıçdaroğlu'nun 2009'un Şubat ayında seçmen kaydı dondurulmuş. 2010 yılının 9. ayına gelmişiz seçmen kaydına hiç bakmadan kaldı ki 9-22 Haziran tarihlerinde de bütün ülkemiz genelinde seçmen kütükleri muhtarlıklarda askıya çıkartılıyor. Askının manası, kişilerin ad ve soyadlarında bir yanlışlık var mı, adreslerinde bir değişiklik var mı veya seçmen bilgi kağıtlarında seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığının bilinmesi gerekir. Yoksa sadece askıya çıktı indi diye değil."

Kılıçdaroğlu'nun, yaptığı açıklamayla, 52 bin 946 muhtarı yaraladığının altını çizen Kılıç, "Bununla birlikte güvenlik kuvvetlerimizi de yaralamıştır, kamu kurum ve kuruluşlarını zan altında koymuştur. Muhtarlarımızı rencide eden, zan altında bırakan açıklamadan dolayı Sayın Kılıçdaroğlu özür dilemediği takdirde, özellikle biz İstanbul Valiliği'nden alacağımız cevap ve merkez ilçe nüfus müdürlüğünden gelecek cevaba göre, kendisi hakkında manevi tazminat davası açacağız. Bundan önceki süreçte de kamuoyunda muhtarlarımıza gelen cevapta, özür dilediği takdirde bu manevi tazminat davasından vazgeçeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,260 µs