En Sıcak Konular

Akdağ'dan Batı Nil Ateşi uyarısı

21 Eylül 2010 16:03 tsi
Akdağ'dan Batı Nil Ateşi uyarısı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Batı Nil Ateşi virüsü ile ilgili olarak vatandaşları uyardı...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Batı Nil Ateşi virüsüne karşı başta belediye ve mahalli idareler olmak üzere toplumda duyarlılığın artması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Glaxo Smith Kline Aşı Klinik Araştırma Merkezi açılış törenine katıldı. Bakan Akdağ, program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Batı Nil Ateşi hastalığı ile ilgili son durumun sorulması üzerine Bakan Akdağ, bilim adamlarının ciddi bir salgın beklemediğine dikkat çekti. "Ama Batı Nil Virüsüne karşı özellikle gelecek yıl açısından dikkatli olmak konusunda bu sene bir farkındalığımız ve duyarlılığımız artmış oldu." diyen Akdağ, toplumda duyarlılığın artması gerektiğini söyledi. Akdağ, "Toplumdan önce belediye ve mahalli idarelerde bu duyarlılığın artması lazım. Gelecek sene mevsimden önce sivrisinek mücadelesi ülkenin özellikle batı kesimlerinde de çok iyi bir şekilde yapılmalı. Bu görevi belediyeler ve mahalli idareler layıkıyla yerine getirmeli." diye konuştu.

Vatandaşların sivrisineklere karşı kendilerini koruyucu önlemleri alması gerektiğine dikkat çeken Akdağ, "Gelecek mevsimin başına doğru, özellikle vatandaşların alacağı tedbirler açısından kendilerini uyaracağız." dedi.

DOMUZ GRİBİ BU SENE MEVSİMSEL BİR GRİP OLARAK GÖRÜLECEK

Bir gazetecinin "Mevsimsel grip aşısına, domuz gribi virüsünün de eklendiği belirtiliyor. Çok tartışılmıştı domuz gribi. Bir endişe var mı?" şeklindeki sözleri üzerine Akdağ, grip virüslerinin sürekli değiştiğini belirtti. Mevsimsel grip aşısının her yıl yeni virüs tipleri ile uygun olacak biçimde hazırlandığını kaydeden Akdağ, "Bu sene de Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribi virüsünün yaygın olabileceğini düşündüğü için üçlü aşının içerisine domuz gribi virüsünün eklenmesini kararlaştırdı. Doğru bir karar." şeklinde konuştu.

Domuz gribinin geçen yıl ülkeler arası bir salgın şeklinde olduğunu söyleyen Akdağ, "Ama bu sene mevsimsel bir grip olarak görüleceği tahmin edildiği için böyle bir uygulama yapıldı." ifadesini kullandı.

Geçen yıl virüsü insan vücudu tanımadığı için yayılma hızı ve tehlikesi ile ilgili düşüncelerin farklı olduğunu kaydeden Akdağ, "Bu sene virüsü birçok insan vücudu tanımış durumda. O yüzden bu sene geçen seneden çok farklı." dedi.

"Mevsimsel grip şeklinde görülecek olması bunun daha da yaygın olabileceği gibi bir ihtimali söz konusu yapar mı? Eğer öyle ise, sizin bu konuda ilave önlemleriniz var mı?" sorusuna Akdağ, kaydetti: "Çok net olarak söylüyorum. Bu normal mevsimsel virüs gripleri nasıl her sene belli bir seyir gösteriyorsa, bu sene de mevsimsel grip o şekilde bir seyir gösterecek. Farklı bir şey beklenmiyor."

Bakan Akdağ'a bir fast food zincirinin virüs taşıyan hamburgerleri piyasa sürdüğü yönündeki haberler de hatırlatıldı. Gıda ile ilgili işlerin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda olduğunu hatırlatan Akadğ, insan sağlığını ilgilendiren durumlarda iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

Akdağ, "Bu son zamanlarda basın yayın organlarına yansıyan bu haberlerle ilgili olarak Tarım Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde, meselenin Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız tarafından sıkı bir şekilde takip edildiğini, işin üzerinde olduğunu gördük. Onlar meseleyi takip edecek. Vatandaşımıza zararlı olabilecek bir gıda maddesinin yedirilmemesi için Tarım Bakanlığımız gerekli tedbirleri almaya devam edecek." şeklinde konuştu.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs