En Sıcak Konular

Saadet Partisi'nden MHP'ye cevap

21 Eylül 2010 14:38 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahçeli'nin sözlerine cevap verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Saadet Partisi'nin referandumdaki tavrı, Sayın Bahçeli'nin iddia ettiği gibi Saadet Partisi ve AKP arasında bir işbirliği değil, 82 Anayasası ile birlikte millet egemenliğine karşı oluşturulan bürokratik oligarşiyi yıkma adına ortaya konmuş ilkeli bir duruştur'' dedi.

Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisine yönelik eleştirilerde bulunduğunu anımsattı.

Bahçeli'nin, bazı siyasi parti ve STK'larla Saadet Partisi'ni, AK Parti hükümetine güvenoyu vermek ve ''AKP siyasi yapı kooperatifi''ne katılmakla suçladığını ifade eden  Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Eğer bir AKP siyasi kooperatifinden bahsedilecekse bu kooperatifin en gayretli üyesi Sayın Bahçeli'nin kendisidir. Maalesef dışlayıcı ve suçlayıcı muhalefet anlayışı ile asıl Sayın Bahçeli AKP değirmenine su taşımaktadır. Keşke bu süreçte kamplaşma, kutuplaşma yerine Saadet Partisi'nin üslubu tercih edilseydi. Biz yapıcı ve sorumlu muhalefet anlayışımız gereği yeri geldiğinde hükümetin politikalarını en sert şekilde eleştirmemize rağmen, referandum sürecini, iktidarın bir güven oylaması olarak görmedik ve en başından beri bir kamplaşma ve kutuplaşmanın içerisinde olmadık. Saadet Partisi'nin referandumdaki tavrı, Sayın Bahçeli'nin iddia ettiği gibi Saadet Partisi ve AKP arasında bir işbirliği değil, 82 Anayasası ile birlikte millet egemenliğine karşı oluşturulan bürokratik oligarşiyi yıkma adına ortaya konmuş ilkeli bir duruştur.

Şunu samimiyetle söylüyorum ki, iktidarda MHP olsaydı ve böyle bir Anayasa paketini gündeme getirseydi biz bu pakete de 'evet' derdik.''

Devlet Bahçeli'nin ''suçlamalarını'', millet iradesine karşı sergilenmiş bir ''hazımsızlık'' olarak nitelendiren Kurtulmuş, ''Sayın Bahçeli, referandum sonucunu maksadını aşan bir ifade ile her türlü yolsuzluğa ve yoksulluğa destek olarak nitelendirmiştir. Bu ifade partimize değil en başta milletimize yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Bu yüzde 58'in içinde bütün toplum kesimlerinden yurttaşlarımız bulunmaktadır. Milletimiz referandumu AKP'ye güvenoyu olarak değil, ülkenin önünü açmaya yönelik bir demokratik adım olarak desteklemiştir'' ifadelerini kullandı.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,673 µs