En Sıcak Konular

'Tek tip askerlikte gereği derhal yapılmalı'

21 Eylül 2010 13:25 tsi
'Tek tip askerlikte gereği derhal yapılmalı' "Ya bunu hiç konuşmayacaksınız, ya da konuştuğunuzda gereğini derhal yapacaksınız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, son dönemde gündeme gelen askerliğin tek tip hale getirilmesi yönündeki açıklamaların, uzun dönem askerlik yapan Mehmetçik'te beklenti ve heyecan oluşturduğunu söyledi. Askerliğin kısaltılması ve tek tip haline getirilmesi konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Ya bunu hiç konuşmayacaksınız, ya da konuştuğunuzda gereğini derhal yapacaksınız." dedi.

Esenler Belediyesi'nin çöpten geri dönüşümle elde ettiği 300 bin defterin dağıtımı törenine katılan Meclis Başkanı Şahin, okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Şahin okulda yaptığı incelemenin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin, 'Tek tip askerlik' konusundaki sorusu üzerine Şahin, henüz Meclis Başkanlığı'na bu yönde bir teklif gelmediğini ancak çalışmaları anlayış ve saygıyla karşıladığını belirtti. Kamuoyunda yer alan tartışmaların şu anda silah altında bulunan özellikle uzun dönem askerlerde büyük bir beklenti ve heyecan oluşturduğunu aktaran Şahin, çalışmaların biran önce nihayete kavuşturulması gerektiğini belirtti. Şahin şöyle konuştu: "Bu konu, tıpkı bu cezaevlerindeki hükümlülerle ilgili af gibi askerliğin kısaltılması da çok önemli bir cümledir. Ya bunu hiç konuşmayacaksınız. Ya da konuştuğunuz da gereğini derhal yapacaksınız." şeklinde konuştu.

OKULLARI BOYKOT ÇAĞRISI NEREYE VARACAĞI DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILDI

Okulların bir hafta boyunca boykot edilmesi çağrısı sorulan şahin, boykot kararının sonunun nereye varacağı düşünülmeden alındığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada, boykot çağrısına bölge halkı dahil katılımın çok düşük olduğunu duyurduğunu aktaran Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Keşke hiç böyle bir boykot çağrısı olmasaydı. Kamuoyunda da destek bulmadı. Hatta o bölgede de destek bulmadı. Bana göre düşünülmeden, sonunun nereye varacağı hesaba alınmadan yapılmış bir çağrıydı. Ben de zaten mevcut çağrıda bulunan siyasi parti yetkililerine 'bunu bir daha değerlendirin, vazgeçerseniz iyi olur' çağrısında bulunmuştum. İnşallah buna benzer, toplumun, beklentileri ve değerleriyle çelişen bir takı çağrılar da bulunmazlar." diye konuştu.

Basın mensuplarının 'Başkanlık sistemi' ile ilgili soruları üzerine ise Şahin, bu yönde yada başka bir Anayasa değişikliği talebinin henüz Meclis Başkanlığı'na sunulmadığını, kendisinin henüz teklifleşmemiş bir konuyla ilgili açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirtti. Şahin, "Ancak Anayasa değişiklikleri daha 82 anayasasının yürürlüğe girdiği andan buyana gündemde olmuş, tartışılmıştır. Nitekim çok yakın bir zamanda 26 maddelik bir Anayasa değişikliği teklifi, referandumla halkoyuna sunuldu ve kabul edildi. Ama tümden değişmesi konusunda yoğun bir istek var. İnşallah parlamentoda grubu bulanan siyasi partilerimizden oluşacak, geçmişte olduğu gibi, bir uzlaşma komisyonu kurulur, hukukçulardan oluşan ve ciddi bir Anayasa değişikliği teklifini hazırlayarak bir birliktelik halinde tüm partilerin katılımı ile bir teklif meclis gündemine gelir diye tahmin ediyorum. Ama bunun ancak yeni yasama döneminde yani 24. Dönemde gündeme geleceğini düşünüyorum." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,974 µs