En Sıcak Konular

İstanbul'da büyük operasyon

21 Eylül 2010 11:51 tsi
İstanbul'da büyük operasyon İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan roket atarlı saldırıda 7 askerin şehit edilmesi, 6 askerin ise yaralanması olayına karıştıkları ileri sürülen 9 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK adına kırsal alanda faaliyet yürütmüş ve örgütün yurt dışında bulunan kamplarında bomba eğitimi almış olan kırsal alandaki örgüt mensuplarıyla irtibatlı olarak İstanbul'da faaliyetlerini devam ettirdiği ve sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 1 şahıs ile bu şahsa yardım eden 8 kişinin yakalandığı bildirildi.

Terör örgütü mensuplarının yakalanmasıyla birlikte 4 ayrı eylemin de aydınlatıldığı bildirildi. Aydınlatılan eylemler ise şöyle:

"- 29 Mayıs 2010 tarihinde Hatay bölgesinde faaliyet gösteren maden ocağının basılarak bir özel güvenlik görevlisinin öldürülmesi ve 2 güvenlik görevlisinin yaralanması,
- 31 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı askeri birliğine roket atarlarla saldırı yapılarak 7 askerin şehit edilmesi ve 6 askerin yaralanması.
- 10 Haziran 2010 tarihinde Osmaniye'de Jandarma Komando Karakolu'na roket atarlı saldırı sonucu 1 subay eşinin öldürülmesi,
- 9 Ağustos 2010 tarihinde Antalya'nın Alanya ilçesinde bir motosiklete bomba konularak patlatılması sonucu 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 3 şahsın yaralanması".

Öte yandan, şahısların yakalanması ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşlarıyla hükümet konakları, turistik ve ekonomik hedeflere yönelik eylem hazırlıklarının da engellendiği açıklandı. Yakalanan 9 şahıstan 6'sının serbest bırakıldığı, diğer 3 şüphelinin ise sorgularının sürdüğü bildirildi.

Sabah



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs