En Sıcak Konular

KPSS mağdurlarını sevindirecek haber

21 Eylül 2010 11:31 tsi
KPSS mağdurlarını sevindirecek haber Meclis Başkanı Şahin, 280 bin KPSS mağdurunu sevindirecek bir açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, KPSS sınavının bir an önce yeniden yapılmasını ve 'mümkünse' sınava gireceklerden harç alınmaması gerektiğini söyledi.

Şahin, Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm projesiyle elde ettiği defterlerin Ressam Şevket Dağ İlköğretim Okulu'nda düzenlenen dağıtım töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Anadilde eğitim talebiyle Doğu ve Güneydoğu'da çocukların okula gönderilmemesi çağrısını nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine Şahin, Milli Eğitim Bakanlığının dün yaptığı açıklamada okul boykotuna katılımın çok düşük kaldığını bildirdiğini kaydetti.

“Kamuoyunda ve o bölgede çağrı destek bulmadı. Keşke böyle bir çağrı olmasaydı” diye konuşan Şahin, “Düşünülmeden, sonunun nereye varacağı hesap edilmeden yapılmış bir çağrıydı. Bu çağrıyı yapan siyasi partiye bunu bir daha düşünmesi ve vazgeçmesi çağrısında bulunmuştum. İnşallah bir daha toplumun beklentileri ve değerleriyle çelişen çağrılarda bulunmazlar” dedi.

KPSS HARCI ALINMASIN

Mehmet Ali Şahin, bir gazetecinin “KPSS'ye yeniden girecek adaylardan sınav harcı alınmasın” çağrısında bulunduğunu anımsatarak bunun yerine gelip gelmeyeceğini sorması üzerine şunları söyledi:
“Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve yasama organı başkanı olarak, bu sınava girmiş ve kendilerinin bir kusuru olmaksızın sınavları iptal edilmiş 280 bin öğretmen adayının biraz mağdur olduğunu düşünüyoruz. Bir an önce bu sınav yeniden yapılsın ve mümkünse harç parası alınmasın. Zaten büyük bir meblağ tutmayacağı kanaatindeyim. Bu konuda ÖSYM, YÖK hatta Milli Eğitim Bakanlığı, bunu karşılayabilir diye düşünüyorum. Böyle bir jest yapsalar diye düşünüyorum.”

Anayasa değişikliği konusunda yeni bir çalışma başlatılması ve başkanlık sistemi konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine de Şahin, Meclis Başkanlığı'na şu anda yeni bir anayasa değişiklik teklifi verilmediğini ve bu konuda değerlendirme yapmasının şık ve doğru olmayacağını kaydetti.
1982 Anayasası'nın kabul edildiği günden beri değişiklik tartışmaları yapıldığını, 12 Eylül'de referandumla Anayasa'nın 26 maddesinin değiştirildiğini hatırlatan Mehmet Ali Şahin, “Anayasanın tümden değiştirilmesi konusunda yoğun bir istek var. İnşallah parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden hukukçulardan oluşan bir uzlaşma komisyonu kurulur ve ciddi bir anayasa değişiklik teklifi birliktelik halinde Meclis gündemine gelir. Ama ben anayasa değişikliğinin ancak yeni yasama döneminde yani 24. dönemde gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Kişisel görüşüm budur” diye konuştu.

GEREĞİNİ DERHAL YAPACAKSINIZ

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, tek tip askerlik tartışmaları konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine, bu konuda Meclis Başkanlığı'na bir teklif veya tasarının gelmediğini kaydetti.

Bu çalışmaları anlayışla ve saygıyla karşıladığını da ifade eden Şahin, şöyle dedi:
“Çünkü silah altında bulunan Mehmetçiklerde büyük bir heyecan oluştu. Özellikle 16 ay askerlik yapanlarda büyük bir beklenti ve heyecan oluştuğunu biliyorum. Tıpkı cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklularla ilgili af gibi bir cümledir askerliğin kısaltılması... Ya bunu hiç konuşmayacaksınız ya da konuştuğunuzda gereğini derhal yapacaksınız.”

Şahin, “Ermeni okullarında devlet tarafından Ermenice kitap dağıtılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de, bu konunun mevzuat açısından ne anlam ifade ettiğini bilmediğini söyledi. Şahin, şöyle devam etti:
“Herhalde Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kuruluşlar bir açıklama yapacaklardır. İncelemediğim için doğrudur veya yanlıştır, yasalar ihlal edilmiştir ya da edilmemiştir diye bir değerlendirme yapmam yanlış olur. Bu konuda ahkam kesmem doğru olmaz...”



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs